Denúncies creuades

Albiol demana als Mossos que se’n vagin d’un conflicte veïnal amb okupes per encarregar-se’n ell

El candidat del PP a Badalona assegura que no es va fer passar per autoritat i remarca que «tothom» el coneix

Albiol demana als Mossos que se’n vagin d’un conflicte veïnal amb okupes per encarregar-se’n ell

Quique García / EFE

2
Es llegeix en minuts
ACN

Xavier García Albiol va demanar a una patrulla de Mossos que es retirés d’un conflicte veïnal amb okupes al número 13 del carrer Ros i Güell, al barri de Bonavista de Badalona, després que els agents calmessin les dues parts del conflicte.

Els fets van passar el 26 d’abril poc abans de les 21 hores del vespre. La patrulla policial havia acudit al lloc per denúncies creuades entre ocupants i veïns. Quan van arribar, hi havia el candidat del PP a l’alcaldia i un regidor, que van mantenir una reunió al carrer amb els veïns de la finca, contraris a l’ocupació. En declaracions a l’agència ACN, Albiol ha explicat que en cap moment es va fer passar per autoritat per fer que la policia se n’anés, i ha afirmat que la patrulla va marxar una vegada va haver acabat la seva feina.

Denúncies creuades

Aquesta era la segona visita que Albiol feia a l’edifici, i precisament preveia fer-ne una altra aquest dijous davant de la persistència del conflicte. Segons ha explicat a l’ACN, quan va arribar els veïns eren al carrer i hi havia un ambient nerviós, perquè una veïna afirmava que un dels okupes –una família amb fills– l’havia amenaçat. Uns minuts després que arribés el candidat del PP, la presumpta autora de les amenaces va sortir de l’edifici, i es va iniciar una discussió entre les dues dones que, segons Albiol, no va anar a més.

Precisament, la veïna va ser qui va trucar als Mossos per denunciar les presumptes amenaces, i la patrulla es va presentar al lloc per atendre també una denúncia creuada dels ocupants perquè havien tallat l’aigua del pis on són.

Albiol explica que quan els Mossos van arribar hi va haver un segon enfrontament entre veïns i ocupants que els agents van poder gestionar, i assegura que passats 10 minuts, quan l’ambient era una mica més tranquil, ell mateix va dir als agents que podien marxar, que ell es quedava per seguir la reunió que mantenia amb els veïns.

Qüestió d’autoritat

La patrulla dels Mossos indica en l’informe dels fets que quan van arribar Albiol i el regidor els van dir que se n’anessin, que ja se’n feien càrrec ells. En l’informe apareix textualment que al lloc hi havia «Albiol i un regidor», fet que pel candidat del PP es tracta d’un «error de transcripció»

En aquest sentit, assegura que ell no es va presentar als Mossos, que el van anar directament a saludar. «Ni a Badalona, ni a Catalunya, ni a Espanya no hi ha ningú que no sàpiga quin càrrec tinc», afirma, per assegurar que en cap moment es va presentar com a autoritat.

Notícies relacionades

L’informe recull que els Mossos especifiquen que els agents van fer mediació en el conflicte, que van comprovar que al bloc hi havia pisos ocupats i que el cas ja estava judicialitzat. Així mateix indiquen que els ocupants havien manipulat els comptadors de la llum per tenir electricitat i que la instal·lació «es troba en unes condicions molt perilloses».

Albiol va publicar a les xarxes socials posteriorment un vídeo crític amb l’actuació del consistori en el cas. El govern municipal ha denunciat el comportament «lamentable» del candidat popular, «que no va deixar treballar els Mossos d’Esquadra per prioritzar un vídeo de campanya i aprofitar-se d’un malestar veïnal».