Embolic a la zona alta

Desokupa renúncia a actuar contra els okupes de la Bonanova però manté la manifestació de dijous

  • Els Mossos i la Urbana es conjuren per evitar un ‘Can Vies’ a la Bonanova

  • La Sareb urgeix al desallotjament dels dos edificis situats al costat de la plaça

  • El Síndic critica la presència de Desokupa a Barcelona

Desokupa renúncia a actuar contra els okupes de la Bonanova però manté la manifestació de dijous

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa de desnonaments extrajudicials Desokupa ha renunciat a intentar el desallotjament de les vivendes okupes de la plaça de la Bonanova de Barcelona, com havien anunciat els últims dies, si bé es manifestaran davant els immobles en suport als veïns que protesten per les ocupacions.

«No assaltarem res», ha assegurat aquest dimecres a Efe el líder de Desokupa, Daniel Esteve, que ha aclarit que, després de reunir-se aquest dimarts amb agents de mediació dels Mossos d’Esquadra, han preferit modificar les seves intencions inicials i limitar-se a concentrar-se aquest dijous pacíficament a la plaça de la Bonanova en contra dels okupes: «No volem que hi hagi ferits».

La ‘marxa enrere’ de Desokupa ha arribat després de les crítiques del Síndic de Greuges de Barcelona, David Bondia, que ha assegurat que la despesa pública derivada de la intervenció policial «hauria de ser imputable a les persones i actors que han atiat aquest conflicte d’ordre públic».

El líder de Desokupa ha afegit que la seva decisió també ve motivada per un moviment judicial d’última hora fet per ells amb què creuen que el desnonament dels dos immobles es portarà a terme en les pròximes setmanes. Es tracta d’un escrit de mesures cautelars presentat per Desokupa aquest dimecres davant el jutjat de guàrdia en què l’entitat sol·licita el desnonament per la via penal d’El Kubo i La Ruïna, els edificis que estan okupats des del 2016 i el 2019, respectivament.

Desokupa ha estat recopilant vídeos dels veïns de la zona on, asseguren, es veu els ocupants d’El Kubo i La Ruïna cometre delictes com amenaces als vianants, robatoris als comerços de la zona, agressions sexuals verbals a noies que passen pels voltants de les dues cases i danys al mobiliari públic del barri.

Mesures cautelars

Notícies relacionades

En concret, són 15 els vídeos gravats per veïns que Desokupa ha inclòs en la petició de mesures cautelars que ha presentat aquest dimecres en un jutjat de guàrdia. En virtut dels delictes que l’entitat imputa als okupes, demanen al jutge que procedeixi a decretar l’entrada a les dues vivendes, el desnonament i la detenció de qui hi viu. «Aquesta festa s’acaba», ha concretat Esteve, que confia que aquest moviment judicial desemboqui aviat en un desnonament per part de l’Administració. En tot cas, el líder de Desokupa creu que el llançament no es farà fins passades les eleccions municipals del 28 de maig.

Aquest moviment de Desokupa s’afegeix al que va fer aquest dimarts la propietat dels immobles, la Sareb. L’entitat va presentar un escrit demanant mesures cautelars davant un jutjat de primera instància de Barcelona en què sol·licitava que s’executés el llançament de forma imminent ja que, consideren, està en perill la integritat física dels habitants d’El Kubo i La Ruïna.

Temes:

Barcelona Okupes