Successos

Albiol recolza l’alcalde que va intentar desallotjar uns okupes amenaçant-los amb una destral

  • «Ha fet el correcte, defensar la seva propietat davant uns delinqüents», assevera l’exalcalde de Badalona

zentauroepp53322861 albiol200505151642

zentauroepp53322861 albiol200505151642 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exalcalde de Badalona (Barcelonès), Xavier García Albiol (PP), ha manifestat aquest dilluns 25 d’abril el seu recolzament a l’alcalde de Caldes de Malavella (la Selva), Salvador Balliu, després de fer-se viral un vídeo en què el mateix Balliu apareix intentant fer fora uns okupes d’una vivenda de la seva propietat empunyant una destral.

Tal com recull Guillem Sánchez, en declaracions a aquest diari, Balliu va assenyalar aquest 24 d’abril que va saber de l’ocupació per la policia municipal mentre era fora de viatge. Que quan va tornar, el dia 17, va acudir-hi amb els agents i va veure la propietat era buida, però va detectar que n’havien canviat els panys. «Hi vaig tornar el dilluns 18, sol, amb candaus per tancar la casa perquè em pensava que no hi havia ningú», assegura. «Però llavors va sortir una dona amb un gos gran i després dos joves que portaven pals», prossegueix. «Em vaig espantar, així que vaig anar a la furgoneta, on tinc eines de camp, i vaig agafar la destral. Vaig actuar malament, però va ser perquè vaig actuar en calent», admet.

Per Albiol, l’alcalde de Caldes de Malavella «no ha de continuar demanant disculpes per defensar la seva casa d’uns okupes». Així, segons ha publicat el mateix García Albiol a les xarxes socials, «[Salvador Balliu] ha fet el correcte, defensar la seva propietat davant uns delinqüents». «És la situació que viuen molts veïns, esperem que serveixi perquè el seu partit [Junts] i ERC reaccionin», conclou el missatge del regidor badaloní.

Notícies relacionades

Albiol, que ha manifestat la seva intenció de tornar a presentar-se a les municipals del 2023 des del moment que va prosperar la moció de censura que va portar Rubén Guijarro (PSC) a ser alcalde, ha fet de la lluita contra les okupacions una de les seves principals cartes en el seu camí de tornada a l’alcaldia.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO