Comerços oberts

Badalona és l’única gran ciutat metropolitana que podrà obrir els comerços per Sant Jordi

  • El teixit comercial badaloní preveu atraure visitants de fora de la ciutat el dia 23 d’abril

Badalona és l’única gran ciutat metropolitana que podrà obrir els comerços per Sant Jordi

ALBERT SEGURA / ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

Els comerços de Badalona estaran oberts el diumenge 23 d’abril, diada de Sant Jordi, cosa que converteix el municipi en l’única gran ciutat de l’entorn de Barcelona que permetrà aixecar la persiana. L’ajuntament assegura que la decisió s’ha pres amb els representants dels eixos de comerciants locals, que van escollir aquest dia i el 31 de desembre com els dos diumenges que podran obrir, com estableix la llei.

El consistori espera que aquest fet permeti atraure visitants d’altres municipis que vulguin disfrutar d’una jornada amb l’oferta lúdica de Sant Jordi, a més de la comercial, la gastronòmica i, si el temps acompanya, fins i tot de platja.

Cada municipi ha d’escollir l’últim trimestre de l’any quins dos diumenges podran obrir portes els establiments comercials de la ciutat, una decisió que en aquesta ocasió va prendre l’octubre de l’any passat. «Es pacta amb les entitats, vam veure que Sant Jordi queia en diumenge, i ajuntament i comerciants vam convenir que era un dia propici», explica en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies el tinent d’alcaldia i regidor de Comerç, David Torrents.

«Som l’única gran ciutat metropolitana que obrim les botigues, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i l’Hospitalet de Llobregat les tenen tancades», detalla el regidor. A aquests municipis s’hi ha d’afegir la tercera ciutat més poblada del país, Terrassa (el Vallès Occidental), que tampoc té previst que els establiments aixequin la persiana el dia 23 d’abril.

Impuls per al comerç local

Per al client local, a més, per Sant Jordi ja haurà entrat en vigor un nou sistema de bons de consum, mitjançant el qual el consistori ofereix una aportació del 40% per fer compres locals, una iniciativa, diu Torrents, per incentivar la compra en botigues de proximitat. «Els comerços locals estan cada vegada pitjor per l’impacte de la pandèmia, de la guerra i de la crisi de subministraments, i els costa arribar a final de mes», assenyala.

Actualment, la normativa estableix que si no s’ha assignat com a diumenge d’obertura comercial, com ha fet Badalona, tots els comerços hauran d’ estar tancats excepte els que es dediquen a la venda de llibresi les pastisseries, que són els negocis que marquen la diada de Sant Jordi.

Aquest any és anòmal, ja que cau en diumenge, un fet que en molts casos no s’ha tingut en compte a l’hora de programar els dies festius d’obertura, ja sigui per part de l’Administració com dels comerciants.

Notícies relacionades

No obstant, els municipis poden canviar els dies previstos d’obertura en diumenge. Això implicaria acordar la renúncia d’un dels dos dies ja escollits per aixecar la persiana, i elevar la decisió a través del ple municipal de cada ajuntament. Això és el que està intentant fer l’Ajuntament de Barcelona, per poder obrir els comerços el 23 d’abril.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Badalona Comerç