Des del 2019

La biblioteca Can Casacuberta de Badalona reobre les seves portes després de tres anys tancada

  • L’obertura és parcial, ja que la sala infantil continua sense estar condicionada

La biblioteca Can Casacuberta de Badalona reobre les seves portes després de tres anys tancada

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La biblioteca Can Casacuberta de Badalona (Barcelonès) ha obert les seves portes aquest dilluns, 13 de gener. Han passat més de tres anys des que l’equipament va tancar al púbic i, tot i que la seva obertura s’ha retardat dos mesos respecte al que havia promès el govern municipal –es va anunciar que seria abans d’acabar el 2022–, l’entrada en funcionament de la biblioteca és ja una realitat.

Tanmateix, hi ha matisos, ja que la reobertura no és total. La sala infantil continua sense estar condicionada i l’ajuntament preveu que obri quan estiguin acabades les millores per adequar l’espai a la normativa de seguretat vigent, sense que s’hagi fixat una data.

Des de la Plataforma Can Casacuberta Oberta han celebrat que la reobertura sigui una realitat, tot i que sigui parcial. Així, via xarxes socials, han assenyalat que si s’ha produït l’obertura «és gràcies a la reivindicació i la pressió de la ciutadania; si no, encara estaríem esperant». «I hem de continuar lluitant, les obres no han acabat i la zona infantil està tancada i sense data de reobertura», han afegit des de Can Casacuberta Oberta.

Tancada des del 2019

Es tracta de la biblioteca més gran de la ciutat i a la qual, abans que es tanqués, anava més gent. Segons les estadístiques penjades a la seva pàgina web el 2019 –fins que es va clausurar–, la van visitar 203.268 persones.

Can Casacuberta va tancar el 20 de desembre del 2019 per diferents deficiències i avaries. La fallada al sistema de climatització i les filtracions d’aigua van ser els principals detonants del tancament, però l’edifici també ha hagut de fer front a la substitució de la caldera o reparacions de fusteria.

Notícies relacionades

També va ser necessari posar al dia la normativa de prevenció d’incendis o instal·lar un ascensor al lloc d’un muntacàrregues per millorar-ne l’accessibilitat.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona