Al centre de la ciutat

Badalona reobrirà al febrer la biblioteca Can Casacuberta, tancada durant tres anys

  • L’ajuntament posa nova data després de no complir-se la previsió que tornés a ser accessible abans d’acabar el 2022

Badalona reobrirà al febrer la biblioteca Can Casacuberta, tancada durant tres anys

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Badalona ha tornat a posar data per a la reobertura de la biblioteca Can Casacuberta, situada al centre de la ciutat i tancada des de fa més de tres anys. Serà el 13 de febrer, segons ha anunciat la regidora de Cultura, Anna Maria Lara. En tot cas, obrirà de manera parcial.

La mateixa Lara va dir a l’abril que l’equipament reobriria abans d’acabar l’any, però aquest termini no es complirà. En aquest sentit, tampoc s’han complert els terminis que han anat donant els anteriors governs. Durant el tancament de Can Casacuberta han passat pel despatx d’alcaldia Álex Pastor (PSC), Xavier García Albiol (PP) i Rubén Guijarro (PSC), amb els seus respectius executius. Lara ha advertit que la sala infantil no obrirà fins que no s’adeqüi a la normativa de seguretat.

Lara ho ha anunciat en el marc d’una audiència pública que s’ha celebrat aquest dijous a l’edifici El Viver. Fa uns mesos, la regidora opinava que tots els partits amb responsabilitats de govern en aquest llarg periple havien de fer autocrítica i admetia falta d’agilitat en el si del consistori.

Deficiències i avaries

Can Casacuberta va tancar el 20 de desembre del 2019 per diverses deficiències i avaries i les reparacions. Segons l’última previsió, l’equipament s’haurà mantingut inaccessible per al públic durant tres anys i gairebé dos mesos.

Notícies relacionades

La fallada en el sistema de climatització i les filtracions d’aigua van ser els principals detonants del tancament, però l’edifici també ha hagut de fer front a la substitució de la caldera o reparacions de fusteria. També va ser necessari posar al dia la normativa de prevenció d’incendis o instal·lar un ascensor al lloc d’un muntacàrregues per millorar l’accessibilitat.

Mentre que les portes del centre tornaran a obrir el 13 de febrer, la sala infantil continuarà sense estar condicionada. Es preveu que obri quan estiguin acabades les millores per adequar l’espai a la normativa de seguretat vigent, sense que s’hagi fixat una data.