SÍMBOL DE LA CIUTAT

Badalona invertirà 1,5 milions d'euros a reconstruir el Pont del Petroli i preveu reinaugurar-lo el 2022

Un estudi d'onatge de la UPC adaptarà el projecte perquè la infraestructura resisteixi temporals superiors al 'Gloria'

zentauroepp51869875 pont del petroli     foto ricard cugat200122094902

zentauroepp51869875 pont del petroli foto ricard cugat200122094902

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Badalona ha iniciat els tràmits per a la reconstrucció del Pont del Petroli, que preveu reinaugurar l’estiu de l’any 2022. La infraestructura va quedar partida per la meitat durant el temporal ‘Gloria’ i l’estructura va resultar molt malmesa, per la qual cosa es va haver de tancar també el tram del pont que va quedar dempeus.

El consistori planteja una solució definitiva que permeti recuperar el pont tal com era abans de la borrasca i el primer pas serà encarregar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) un estudi d’onatge que determini com ha de ser el projecte constructiu. L’objectiu és que el nou Pont del Petroli resisteixi temporals superiors al ‘Gloria’. La inversió prevista és de més d’1,5 milions d’euros.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, preveu terminis molt ajustats per fer realitat la reconstrucció del pont al calendari desitjat. L’estudi de la UPC es preveu que s’allargui entre tres i quatre mesos i en paral·lel es vol avançar ja a la redacció del projecte de reconstrucció per licitar-se durant el primer trimestre del 2021.

Aquests treballs previs sumen uns 70.000 euros –42.000 euros de l’estudi i 30.000 euros de la redacció del projecte– i haurien d’estar llestos abans de l’estiu. Tant l’Estat com la Generalitat hauran d’avalar el projecte, ja que el gruix de l’obra es fa al mar i supera la competència municipal. Superat aquest tràmit, el projecte es vol licitar a mitjans del 2021.

Obres d’entre nou i dotze mesos

Les obres preveuen una durada d’entre nou i dotze mesos, amb què es compliria el desig d’Albiol de poder reinaugurar el Pont del Petroli l’estiu del 2022. «Volem recuperar-lo com el coneixíem i en les millors condicions de seguretat», assegura l’alcalde. En aquest sentit, bona part de l’obra serà submarina per reforçar l’estructura.

Notícies relacionades

A més del criteri de la seguretat, no obstant, es vol aprofitar l’obra per donar un nou «toc d’excel·lència» a la infraestructura i s’inclourà il·luminació nocturna perquè el Pont del Petroli «llueixi igual de nit que de dia». El cost total supera els 1,5 milions d’euros i l’Ajuntament vol accedir a diferents vies de finançament de l’Estat i la Generalitat.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA