CONFLICTE

El TSJC anul·la la taxa als pisos buits a Badalona

L'Ajuntament recorrerà l'anul·lació del gravamen que es va aprovar el 2016

zentauroepp18483018 pisos piso  badalona180111212035

zentauroepp18483018 pisos piso badalona180111212035

1
Es llegeix en minuts

el Tribunal Superior de Justícia de Cataluny (TSJC) ha declarat nul·la la taxa de l’Ajuntament de Badalona per als pisos buits que estan en mans de grans tenidors, aprovada el 2016 a través d’una ordenança que regula el procés d’inspecció de vivendes desocupades, segons informa l’agència espanyola de notícies Efe.

El regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, va anunciar ahir que l’ajuntament recorrerà la sentència davant el Tribunal Suprem i va explicar que, encara que la taxa hagi sigut anul·lada, l’ordenança municipal continua vigent, i per això es prosseguirà amb els processos d’inspecció dels pisos buits.

Segons el regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, el TSJC argumenta que la taxa municipal suposa «una doble imposició», ja que la llei catalana de dret a la vivenda ja fixa sancions per als pisos buits de grans propietaris. Però Lladó va destacar que la taxa (620 euros) «no tenia un afany recaptatori», sinó que estava pensada per pagar el cost que suposa el procés d’inspecció dels pisos buits, «perquè aquesta despesa no hagués de recaure en la ciutadania».

«Perdem una eina, que és la taxa que queda anul·lada, però el nostre compromís en la inspecció del parc de vivendes de la ciutat continua», segons va afirmar Lladó.

Notícies relacionades

Duran va explicar que hi ha uns 1.200 pisos buits a Badalona de grans tenidors i va precisar: «No ens trobem davant d’un cas puntual, sinó que és una qüestió més política», ja que no és l’únic municipi al qual se li ha anul·lat una taxa semblant. Així, el setembre passat una sentència del TSJC va deixar sense validesa la taxa per a pisos buits de l’Ajuntament de Barcelona.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va mostrar la seva «profunda indignació» i va considerar que «una vegada més es limita l’autonomia local i la protecció dels drets bàsics per protegir els grans propietaris i pretendre que la ciutadania segueixi pagant la mala praxi dels especuladors».