Badalona fixarà la quota de l'escola bressol segons el nivell de renda

El nou barem s'aplicarà el pròxim curs i deixarà les quotes entre 20 i 197 euros al mes

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i la regidora de Badalona Educadora, Laia Sabater, presentant la tarifació social per la qual es regiran les ’escoles bressol’ del municipi.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i la regidora de Badalona Educadora, Laia Sabater, presentant la tarifació social per la qual es regiran les ’escoles bressol’ del municipi. / AJUNTAMENT DE BADALONA

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Badalona aplicarà un sistema de tarifació social per a les quotes de les escoles bressol a partir del proper curs 2016-2017. Així ho ha anunciat el consistori a les famílies usuàries del servei, que passaran a pagar la quota en funció de la seva renda i no un únic preu com fins ara.

Les famílies que pagaran la quota màxima, per exemple, abonaran 197 euros al mes (que representa un 60% del cost mitjà d'una plaça d'escola bressol), mentre que les famílies que pagaran menys hauran d'abonar 20 euros al mes. 

Els trams per a la consideració de la renda seran: 197 euros per a les famílies amb més de 16.000 euros a l'any de renda per càpita, 158 euros per a les d'entre 8.000 i 16.000 euros a l'any per càpita; 79 euros per a les que guanyin entre 4.000 i 8.000 euros a l'any per càpita; 39 euros per a les d'entre 2.000 i 4.000 euros per càpita, i només 20 euros si reben menys de 2.000 euros per càpita a l'any.

A les quotes s'hi podran afegir bonificacions en cas de famílies monoparentals, nombroses o amb familliars amb discapacitat.

Per canviar l'actual sistema, l'Ajuntament ha modificat l'ordenança que regula els preus públics del servei d'escola bressol. I a partir del criteri bàsic oficial a Catalunya (l'anomenat Índex de Renda de Suficiència de Catalunya -IRSC-), en relació amb la renda per càpita de cada nucli familiar, assigna la quota a satisfer per part de les famílies en un dels cinc trams establerts en la nova ordenança.

L'alcaldessa de Badalona,Dolors Sabater, i la quarta tinenta d'alcalde i regidora de l'Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater, van presentar la proposta a les famílies que actualment ja estan matriculades a les escoles bressol i que el pròxim curs hi seguiran acudint.

"El càlcul sobre la renda no és sempre la fórmula més equitativa, però és un primer pas molt important", va explicar Dolors Sabater en relació a la mesura presa. 

Notícies relacionades

La nova proposta que ahir es va donar a conèixer serà explicada també personalment en les pròximes setmanes en el transcurs de les diferents jornades de portes obertes que es desenvoluparan a les mateixes guarderies.

Més notícies de Badalona