Wonowo: la metaplataforma d'economia col·laborativa

Està enfocada al sector del turisme i proposa una nova manera de viatjar que aposta per la reducció de costos

wonovo

wonovo

1
Es llegeix en minuts

“Les plataformes són terrenys fèrtils en què els éssers vius col·laboren i fan que el sistema sigui molt més eficient que si aquests treballessin per separat”.

Aquest concepte, descrit per Steven Johnson al seu llibre 'Las buenas ideas', il·lustra l'èxit que tenen les aplicacions que segueixen aquest model de desenvolupament.

Aquesta lògica, inescindible de la filosofia de la 'sharing economy', ha portat a la necessitat (o oportunitat) que hi hagi una metaplataforma que aglutini les millors opcions per viatjar col·laborativament. Es tracta de Wonowo, una 'app' que filtra les millors ofertes de transport de BlablaCarAmovensTrenHubComparte Tren i Comparte Mesa; d'allotjament de HouseTripRoomorama9Flats HomeAway, i d'activitats Trip4Real i Beetripper

Replicant el model de negoci de Kayak Trivago, l''app' pretén clarificar l'oferta col·laborativa vinculada al turisme. Una nova manera de viatjar que aposta per la reducció de costos, el benefici de les comunitats locals i la creació de llaços duradors.

“El propòsit de l'aplicació és possibilitar un viatge des del principi fins al final d'índole col·laborativa”, assenyala un dels seus cofundadors, Guillemo Contreras, que va impulsar la iniciativa amb Jesús Mora.

Notícies relacionades

El nom de l''app' va néixer d'una dissociació del bonobo, una espècie de ximpanzé que comparteix el seu menjar de manera voluntària amb estranys, a canvi de companyia. Així ho reflecteix una investigació de la Universitat de Duke, publicada a Plos One, que conclou que l'animal prefereix oferir menjar a l'estrany per estendre el seu cercle social i fer nous amics.

Si vols conèixer aquesta o alguna altra de les aplicacions d'economia col·laborativa incloses en aquesta 'app', ho pots fer participant com a expert de l'appteca d'apps4citizens, una plataforma que té com a objectiu promoure l'ús de les aplicacions com un instrument útil per millorar la qualitat democràtica de la presa de decisions a través del compromís social i polític col·lectiu.