Túnel submarí

Així serà el nou túnel que unirà Espanya amb el Marroc

  • Més inversions i comerç per vertebrar la nova relació entre Madrid i Rabat

  • Espanya duplicarà les ajudes a les empreses que vulguin invertir al Marroc

  • El Govern reactiva les negociacions amb el Marroc per construir un túnel que connecti els dos països

  • Espanya endureix les fronteres de Ceuta i Melilla en ple acostament al Marroc

Així serà el nou túnel que unirà Espanya amb el Marroc

MARCO BERTORELLO / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La recent reunió d’alt nivell entre Espanya i el Marroc indica que el projecte de la construcció del túnel que connecti els dos països per sota del mar continua dempeus i se li donarà una segona oportunitat. L’estudi, anomenat «Enllaç fix de l’Estret de Gibraltar», projecta una construcció submarina al llarg dels 14 quilòmetres que separen aquestes dues regions. El túnel seria una de les obres més destacables d’enginyeria civil de la història d’Espanya.

Les negociacions per iniciar el disseny d’aquest conducte van arrencar el 1979 i es van arribar a plantejar diverses opcions com la d’un pont suspès en l’aire i subjectat per cables d’acer, per exemple. Finalment, es va decidir que l’alternativa més òptima en aquest cas seria la del túnel submergit al mar, una construcció que ja té una versió similar entre França i el Regne Unit.

Notícies relacionades

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, insisteix que Espanya participi de manera activa en els plans d’infraestructures del Marroc amb la col·laboració d’institucions públiques i privades.

Pressupostos aproximats

 El Govern espanyol ha assignat a aquest projecte un pressupost de 750.000 euros destinats a l’estudi previ a la construcció. De moment, ja s’han portat a terme tres campanyes d’exploració de sondejos profunds sota l’aigua i un altre tipus d’estudis sobre els possibles impactes socioeconòmics i ambientals.