Terrassa destaca l'ocupació i la promoció econòmica com a prioritats del mandat

Ballart i Pérez asseguren que s'han complert el 84,9% de les actuacions previstes i emfatitzen la capacitat d'adaptació del govern municipal als moments de crisi

Jordi Ballart (PSC) i Manel Pérez (ICV-EUiA) fan balanç del seu mandat a Terrassa.

Jordi Ballart (PSC) i Manel Pérez (ICV-EUiA) fan balanç del seu mandat a Terrassa.

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Terrassa

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart (PSC), i el tinent d'alcalde i soci de govern, Manel Pérez (ICV-EUiA), realitzen un balanç positiu del mandat 2011-2015i coincideixen a assenyalar que s'han complert la gran majoria dels objectius plantejats. En concret, xifren en un 84,9% les actuacions previstes al pla del mandat que s'han desenvolupat amb normalitat i segons els compromisos previstos.

En la política d'aquesta legislatura, encapçalada per Jordi Ballart, destaquen la resistència per ajudar la gent més vulnerable a aguantar la crisi, la presa de decisions valentes i difícils, el compromís amb la ciutadania i la complicitat amb els moviments socials, entitats econòmiques i culturals. En aquest context, qualifiquen el govern municipal de seriós, responsable, eficaç i transparent.

Posen l'accent en els 973 expedients i 93 sancions a entitats financeres que tenen pisos buits. Però sense oblidar-se de posar sobre la taula altres qüestions com el fet de tenir uns comptes sanejats, la reducció del deute municipal --que s'ha retallat una mitjana de 16,5 milions d'euros per any-- o el Pacte local per a l'ocupació.

A poc més d'un mes de les eleccions municipals, l'alcalde de Terrassa ha volgut posar en valor la capacitat d'adaptació del govern municipal en aquests moments de crisi. "Ens vam comprometre a prioritzar el que vol la majoria de terrassencs. A fer de la lluita contra l'atur i la promoció econòmica una de les prioritats. També els serveis a les persones i la cohesió social, l'educació, el manteniment i la neteja de la ciutat. Aquests han sigut els grans pilars del govern i això és el que hem fet de forma intensa en aquests últims anys”.

En aquest sentit destaquen algunes xifres. Respecte a l'ocupació, la ciutat baixa de la segona a la tercera posició catalana en nombre de parats. Després de registrar l'abril de 2013 el seu màxim amb 24.513 persones desocupades a Terrassa, s'inicia una baixada de 17 mesos consecutius fins a situar-se a nivells similars als de l'inici del mandat (18,87%).

El total d'afiliats a la seguretat social residents a Terrassa creix de 79.214 el 2012 a 81.781 el 2014.

Increment del pressupost a accions socials

En l'àrea més social, destaca l'aportació municipal al Centre de Distribució Social d'Aliments El Rebost, que actualment atén 4.000 famílies. L'Ajuntament ha incrementat la seva aportació econòmica dels 85.000 euros el 2011 als 138.500 el 2014 per respondre a l'increment de persones que ha d'atendre.

Destaca també l'increment de beques menjador, per a les quals durant aquest curs s'han pressupostat 435.000 euros, més del doble que per al curs 2011-2012.

Ballart ha volgut no solament fer un repàs a les accions aconseguides pel govern municipal, sinó també repassar alguns dels objectius que no s'han pogut portar a terme, ja sigui per raons internes i de gestió o per incompliment d'altres administracions. En aquest sentit destaca que les transferències de la Generalitat per a serveis a les persones han passat de 13.413.548 euros el 2011 a 8.763.272 el 2014.

Entre els projectes que no s'han pogut materialitzar, Ballart destaca l'aprovació definitiva del Pla de Mobilitat, la posada en marxa del metro de Terrassa, la concessió del servei de transport urbà, la refundació d'una caixa terrassenca o aconseguir un acord amb l'ACA per a la neteja i el manteniment de les rieres sense haver de recórrer a la via judicial.

Per la seva part, el tinent d'alcalde Manel Pérez remarca la bona lectura que es va fer del moment el 2011, situant com objectius prioritaris la dinamització econòmica, la defensa dels drets socials i el restabliment de la confiança amb la política per part de la ciutadania.

“Ha sigut un mandat complex, molt complex, i intens. La centralitat no ha sigut l'urbanisme, no ha sigut les pedres, sinó que la centralitat ha sigut el servei i l'atenció a les persones”, sentència Pérez.

Notícies relacionades

Més notícies de Terrassa