sèrie criticada

La polèmica esquitxa les 'Reinas' de José Luis Moreno

El sindicat de guionistes posa en dubte la identitat dels autors de la ficció històrica de TVE

 

  / TVE

1
Es llegeix en minuts

TVE-1 emet avui en horari de màxima audiència el segon episodi de 'Reinas', la sèrie de José Luis Moreno sobre Elisabet I d'Anglaterra i Maria Estuard d'Escòcia. Però les polèmiques se li van acumulant a aquesta ficció històrica.

A les crítiques generades pels dos milions d'euros que costa cada capítol de la sèrie ara s'hi sumen les sospites sobre els guionistes de la trama.

DENÚNCIA A TWITTER

El sindicat de guionistes ALMAva publicar fa uns dies al seu compte de Twitter un missatge del guió de 'Reinas' en què apareixien els noms de José Luis Moreno i Javier Muñoz com a creadors, juntament amb els guionistes Harold Foster i Susan Bendrived, que no consten a la base de dades d'IMDB, la plataforma amb tots els professionals de l'audiovisual, ni en els títols de crèdit de la sèrie. 

El sindicat va obrir fins i tot un 'hashtag' per buscar els 'guionistes perduts' de 'Reinas'.

LA VERSIÓ DE MORENO

Notícies relacionades

En declaracions al portal Vertele, el mateix José Luis Moreno ha respost a la polèmica assegurant que Harold i Susan són "col·laboradors meus anglesos, que no estan a Espanya i que es diuen com es diuen".

Al preguntar-li sobre el motiu pel qual els seus noms no apareixen als títols de crèdit de la sèrie i sí que ho fan en el guió, el productor ha contestat: "Tampoc ha sortit cap altre guionista que no sigui espanyol. Això és una tonteria d'uns guions que, a més, són interns".