Julian, el nen de 7 anys desaparegut després de l'atemptat, està mort

El nen d'origen australià, es va separar durant l'atac de la seva mare, que està ferida greu

zentauroepp39750338 julian cadman desaparecido en barcelona  sos desaparecidos170820165147

zentauroepp39750338 julian cadman desaparecido en barcelona sos desaparecidos170820165147

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez / Barcelona

El petit Julian Cadman, de set anys, està mort, segons han confirmat oficialment els Mossos d'Esquadra en el seu últim recompte de víctimes. La policia catalana ha esperat a informar primer el pare del menor, que ha volat expressament a Barcelona des d'Austràlia, abans de donar a conèixer la notícia.

El petit ha estat identificat en tot moment, segons van anunciar aquest dissabte els Mossos en un tuit després de l'interès demostrat per la premsa internacional en aquest cas.

El pare del nen va arribar aquest dissabte a Barcelona des d'Austràlia i, acompanyat per psicòlegs i altres professionals de suport emocional, es va dirigir a l'Institut de Medicina Legal de la Ciutat de la Justícia, per identificar el seu fill mort.

El cas del menor, de nacionalitat britànica-australiana, va ser objecte de gran difusió després que el seu avi matern llancés un avís a Facebook per localitzar el seu net.

La família materna no sabia res d'ell des de dijous, quan l'atemptat perpetrat per un terrorista islàmic el va sorprendre, a ell i a la seva mare, passejant per la Rambla. La mare, Jom Cadman, està greument ferida i ingressada en un hospital. La família va llançar una crida internacional per localitzar al petit, que ha difós l'associació SOS Desapareguts.

Notícies relacionades

Mare i fill es trobaven uns dies a la capital catalana aprofitant un viatge per assistir al casament d'una neboda de la dona. Durant l'atemptat, el petit es va separar de la seva mare.

Les autoritats del Regne Unit i Austràlia van instar a conèixer el parador del nen, que té la doble nacionalitat australiana i britànica. Fins i tot la primera ministra britànica, Theresa May, va fer una declaració des de la seva residència de vacances de Chequers.