El Govern donarà un termini a Eulen i vigilants per pactar un àrbitre

L'Executiu n'mposarà un perquè emeti el laude si les dues parts no arriben a un un consens

El comitè de vaga avança que recorrerà el contingut de la sentència per la via contenciosa administrativa

zentauroepp39640254 barcelona 11 08 2017  barcelona   el ministro   igo de la se170811112810

zentauroepp39640254 barcelona 11 08 2017 barcelona el ministro igo de la se170811112810

2
Es llegeix en minuts
Víctor Vargas Llamas
Víctor Vargas Llamas

Periodista

ver +

El Govern concedirà un termini limitat perquè Eulen i els vigilants de seguretat que aquesta empresa té al Prat consensuïn un àrbitre que mediï en el conflicte que els enfronta i pel qual des del 24 de juliol es manté una vaga, bé de zel, bé oficial, als accessos de seguretat de l’aeroport. El temps es tira a sobre i és previsible que aquest termini se sàpiga al final del Consell de Ministres extraordinari que se celebrarà avui, en el qual entre altres temes s’abordarà aquesta aturada. Sigui com sigui, el comitè de vaga dels treballadors ja ha mostrat la seva intenció de denunciar per la via contenciosa administrativa la conclusió del laude, segons ha exposat a aquest diari l’assessor de l’òrgan, Juan Carlos Giménez. Unes expectatives que, sumades a la impossibilitat d’arribar fins ara a un acord ni tan sols de mínims entre vigilants i companyia, fan bastant previsible que haurà de ser l’Executiu mateix qui designi l’àrbitre que dirimeixi la resolució del conflicte.

L’assessor ha qüestionat la legalitat d’un laude «que s’imposaria malgrat que hi ha uns serveis mínims del 90%, que no hi ha perill de seguretat i que els filtres estan funcionant».«Nosaltres ho recorrerem per la via contenciosa administrativa, això és segur. I estem disposats a arribar a l’ONU, si és necessari», ha destacat Giménez. No és d’aquest mateix parer el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que dilluns ja destacava que la situació no es pot mantenir així gaire temps més, però que no s’aventurava a establir els terminis d’aplicació de l’arbitratge i el laude fins que els ministres no disposin de tota la informació que els proporcionarà l’advocacia de l’Estat.

«En el moment en què es posa punt final a un procés de mediació només queda el recurs de l’arbitratge i el Govern no ho podia fer abans perquè, si no, hauríem acaparat altres competències. Però si no arriben a un acord, el Govern designaria l’àrbitre i, a partir d’aquí, se li donaria un temps perquè formulés una proposta de laude», va manifestar De la Serna.

Notícies relacionades

CUES DE 20 MINUTS / Mentre s’esperen els esdeveniments en les altes instàncies, les cues al Prat ahir no van superar els 20 minuts d’espera, i fins i tot hi va haver alguns moments en què no es va haver de fer gens de cua. Una situació de «normalitat», la que es va registrar el segon dia de vaga total, com la va definir la directora de l’aeroport, Sonia Corrochano, que va avançar en unes declaracions que aquesta serà la tendència de «la resta de l’estiu» gràcies, en bona mesura, al reforç de la Guàrdia Civil en el dispositiu de seguretat.

Corrochano va comentar també que els usuaris ja no cal que avancin l’hora d’arribada a l’aeroport del Prat per la por que les cues els facin perdre el vol.