un rus de 22 anys

Tres anys de presó per al creador del joc suïcida de la 'Balena blava'

Diversos joves es van treure la vida incitats pel macabre joc

Condemnen a 3 anys i 4 mesos de presó el responsable de La balena blava / GETTY / PETER KOVALEV / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'estudiant de psicologia rus Philipp Budeikin, considerat un dels responsable del macabre joc de la 'Balena blava', que va induir al suïcidi 17 joves russos i alguns més en altres països, ha sigut condemnat a tres anys i quatre mesos de presó. El jove rus de 22 anys va reconèixer durant el judici la seva responsabilitat i es va mostrar penedit de la seva conducta, cosa que li va servir perquè el jutjat de Tobolsk, la capital històrica de Sibèria, li imposés una condemna més benèvola del que s'esperava.

La sentència ha caigut com una galleda d'aigua freda a Rússia i a la resta de països on ha causat alguna víctima. Segons detalla el rotatiu britànic 'Daily Mail', la raó d'una condemna tan “suau” és deguda al fet que només el van jutjar pel cas de dos joves que van caure en les xarxes del joc, però van fracassar en l'intent de suïcidar-se. Durant els tres anys i quatre mesos de presó que Budeikin passarà a la presó aniran acompanyats d'un règim relativament permissiu, ja que el noi podrà passar temporades al seu domicili amb la família sota arrest domiciliari.

En una entrevista a un mitjà de comunicació digital de Sant Petersburg, Budeikin va afirmar que el repte de la 'Balena blava' tenia com a objectiu "netejar la societat" i apunta que els joves "van morir feliços". Malgrat que és considerat un dels creadors, el jove rus ha apuntat que hi ha vuit grups, cadascun amb un responsable al capdavant, amb l'objectiu d'incitar al macabre joc, però que estaven subjugats a un cap superior. Fins ara no se sap res de tots ells. La policia russa segueix les investigacions i l'alerta ja és internacional.

Notícies relacionades

El joc de la 'Balena blava' consta de 50 macabres proves que van des d'autolesionar-se fins a passar diversos dies sense dormir. El repte final és el suïcidi.