MAL TEMPS A CATALUNYA

Segueixen les pluges i baixen les temperatures

La jornada, no obstant, es preveu més estable que la d'aquest diumenge

Imatge d’arxiu de la  Ronda de Guinardó de Barcelona.

Imatge d’arxiu de la  Ronda de Guinardó de Barcelona. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

La setmana comença amb pluges i baixada de temperatures després de les tempestes i el fort vent que diumenge a la tarda van escombrar el litoral i el prelitoral de Catalunya de sud a nord, provocant algunes afectacions a les comarques de Tarragona i de Barcelona. Però no seran tan forts: Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dilluns l'alerta del Pla d'emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat).

No obstant, la previsió del Meteocat és que aquest dilluns continuïn les pluges, més fluixes, i baixin les temperatures.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a aquest dilluns tempestes a la meitat oriental i el Pirineu, núvols i xàfecs, que poden ser localment forts i amb calamarsa. A la resta, el cel estarà poc ennuvolat i hi podria haver algun xàfec dispers.

Notícies relacionades

Pel que fa a les temperatures mínimes i màximes destaca que aniran en descens, principalment al terç nord. Segons aquesta agència, el sud de Catalunya no es veurà afectat, de moment, pel descens de les temperatures. 

Als dos extrems de la costa hi haurà vent del nord-oest moderat a fort amb ratxes de més de 80 km/h al prelitoral de Tarragona i, a la resta, vent variable fluix que tendirà a component est fluix amb intervals de moderat a la costa central.

Temes:

Pluges