INCIVISME

Detingut un jove per cremar contenidors a Sabadell

El 2016 l'Ajuntament va haver d'abonar 205.000 euros per l'augment d'aquest tipus d'actes vandàlics

contenidors

contenidors

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

La policia municipal de Sabadell ha detingut aquest dissabte a un jove acusat de cremar contenidors en quatre punts diferents del barri de Gràcia de Sabadell. Es tracta d'un jove de 20 anys, veí de Viladecans (Baix Llobregat), a qui s'acusa d'incendiar cinc contenidors entre les 3.00 hores i les 8.30 hores d'aquest dissabte.

A primera hora del matí, un matrimoni que esperava l'autobús va alertar a la policia de la presència d'un noi que havia estat manipulant uns contenidors d'escombraries al carrer Permanyer, dels quals posteriorment havia començat a sortir fum. L'alarma va activar un dispositiu policial per a trobar el noi, que va ser localitzat i identificat d'acord amb la descripció proporcionada pels testimonis.

Per tot això, els agents van procedir a la seva detenció i a l'apertura de les corresponents diligències. És la quarta detenció des de començament d'any a Sabadell per vandalisme relacionat amb la crema de contenidors.

El febrer passat, la policia va detenir tres joves, dos menors d'edat, per provocar diversos incendis de matinada en contenidors del centre de la ciutat. En aquell cas, a més, l'incendi va afectar dos cotxes aparcats al costat dels contenidors.

INCENDIS PROVOCATS

Notícies relacionades

La crema de contenidors ha crescut en els últims mesos a Sabadell, un acte de vandalisme que suposa una gran despesa per la ciutat. Segons dades proporcionades per l'Ajuntament, el 2016 es va enregistrar un increment del 50,73% d'incendis en contenidors. Al llarg de l'any passat es van cremar un total de 205 contenidors, mentre que el 2015 van ser 136 els afectats. En la majoria dels casos, són incendis provocats durant la nit.

Pel que fa a la despesa, aquest augment d'actes vandàlics també ha tingut conseqüències negatives per a les arques públiques. Si el 2015 es va destinar un total de 125.000 euros per canviar les unitats cremades, el 2016 el consistori va haver d'abonar l'import de 205.000 euros.

Temes:

Incendis