La dona només està present en el 22,4% de les notícies de portada de cinc diaris

Un informe de la consultora Gesop analitza les primeres pàgines de la premsa la primera setmana de març

gesop treballadora

gesop treballadora

1
Es llegeix en minuts

Un estudi dut a terme sobre la presència de les dones a les portades de cinc dels principals diaris nacionals revela que aquestes tan sols són protagonistes del  22,4% de les informacions, la resta (77,6%) d'aquest espai el controlen les notícies protagonitzades per homes. L'estudi s'ha dut a terme durant el període comprès entre l'1 i el 8 de març pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP). De les dades analitzades es desprèn que el que fa la dona no és notícia i, que quan ho és no ocupa un lloc destacat en les primeres pàgines dels rotatius. 

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Durant aquests vuit dies, la quota més gran de presència femenina a la primera pàgina de la premsa s'ha obtingut aquest dimecres, amb el 28,6%, però l'augment es deu al fet que es tracta d'una data clau, ja que es commemora el Dia Internacional de la Dona.

L'estudi també posa de manifest que, segons la posició que ocupa a les portades, les dones només estan presents en el 26% de les notícies principals, mentre que en les informacions secundàries el percentatge és del 15,7%. L'enquesta proporciona a més altres dades. Si s'analitza la temàtica de les notícies, es pot observar que les dones apareixen per temes relacionats amb el Dia de la Dona (90%) i amb notícies de Cultura (38,9%).

Notícies relacionades

En el costat contrari de la balança hi ha els temes relacionats amb Economia, on la dona no apareix en cap notícia de la primera pàgina, totes les copen els homes. Hi ha una altra temàtica on la representació femenina és testimonial: Esports. En aquesta secció únicament el 3,2% de les informacions de portada tenen noms femenins. Menció a part mereixen les notícies sobre casos de corrupcióm, els homes les acaparen en un 87,7%.

.