A LES FESTES D'ALFAMÉN

La família de la nena banyegada a Saragossa denuncia els organitzadors de l''encierro'

La menor va resultar ferida després que un toro envestís una tanca i la fes caure

Un toro s’escapa durant un ’encierro’ a Alfamén (Saragossa) i fereix una nena, el dilluns 15 d’agost. / ATLAS

2
Es llegeix en minuts

La família de la nena de 7 anys que el 15 d'agost va patir una agafada en un 'encierro' que se celebrava a Alfamén (Saragossa) ha avançat que denunciarà els organitzadors d'aquest esdeveniment taurí.

La família té previst portar la denúncia al jutjat de guàrdia de La Almunia de Doña Godina, en la qual s'apunta que l'alcalde del municipi, Alejandro Gil; l'arquitecte municipal que va supervisar i va autoritzar les tanques del recorregut de l''encierro'; el veterinari que va analitzar els animals, i el director de lídia podrien haver comès "negligència", segons informa 'Heraldo de Aragón'.

La família de la nena estima que les tanques eren "deficients" i aporta com a prova un vídeo gravat després de l'envestida de l'animal, que va rebentar una de les portes de les tanques al xocar-hi, es va escapar del recorregut i va agafar pel costat la nena. L'alcalde de la localitat, Alejandro Gil, ha defensat la idoneïtat de la protecció instal·lada per als 'encierros' programats en les festes patronals, davant l'anunci d'aquesta denúncia.

PRECAUCIÓ

Gil ha insistit que el pare de la nena és "un ciutadà lliure" que pot defensar els seus drets "si pensa que aquests s'han vist perjudicats", però també ha advertit que "ho haurà de demostrar".

L'ajuntament comptava amb la resolució positiva del Govern d'Aragó per a la realització de les festes, després de la preceptiva presentació de l'informe municipal amb els detalls d'aquest i amb el certificat de l'arquitecte municipal sobre les "òptimes condicions" de les tanques, ha recordat.

Per això, si la família de la nena que va patir l'agafada després que un novell envestís una tanca i la fes caure creu el contrari, "ho haurà de demostrar".

EN REGLA

Notícies relacionades

Gil ha recordat que quan es va reunir amb part del seu equip municipal amb el pare de la nena, dos dies després de l'incident, aquest li va manifestar que no tenia intenció de denunciar l'ajuntament. El regidor creu que en aquell moment ja disposava del vídeo que té previst, segons publica 'Heraldo d'Aragó', adjuntar a la demanda.

I va ser el mateix alcalde, segons el seu relat, qui li va demanar al pare que "no es precipités", que estudiés "bé" la llei i que llavors prengués una decisió. El consistori, ha reiterat, està "tranquil" perquè "ha fet els deures" i "ho té tot en regla". Des del jutjat de La Almunia de Doña Godina no han volgut confirmar si la demanda s'ha fet efectiva o no.