Anar al contingut

POLÈMIC PLA D'AJUST

Rigau assegura que les aules catalanes tindran el mateix nombre d'alumnes el curs vinent

El ministre Wert afirma que cada comunitat sabrà quines retallades ha d'aplicar

El titular d'Educació diu que les mesures són "molt flexibles" i "de sentit comú", i nega que envaeixin competències

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha assegurat aquest dimarts que l'ampliació del nombre d'alumnes per aula proposada pel Govern no es podrà aplicar el pròxim curs a Catalunya perquè ja s'ha tancat el procés de preinscripció a les escoles. Rigau, que insisteix que l'Executiu de Mariano Rajoy s'ha excedit en les seves competències, ha anunciat també que, a Catalunya, l'augment del 20% de les ràtios s'acotarà, com a molt, a primer de Primària i d'ESO i no totes les aules passaran a tenir 35 places. 

El ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ha dit aquest dimarts que les mesures d'ajust per a l'estalvi de 3.000 milions d'euros en educació "són molt flexibles". Wert ha explicat que són mesures encaminades a permetre que les comunitats autònomes puguin complir amb els seus objectius de reducció del dèficit i que "cada una sap en quina situació està, quant ha d'esforçar-se per complir aquest objectiu i quina part d'aquestes mesures ha d'utilitzar i quina no", en declaracions a Onda Cero.

Competències i dèficit

En el paquet de mesures destaquen l'ampliació en un 20% de la ràtio actual d' alumnes per aula (en l'actualitat és de 25 a primària i 30 a secundària) i un augment de les hores de classe dels professors, de 20 hores a ESO i batxillerat i de 25 hores a primària. En opinió del ministre, totes les comunitats autònomes les aplicaran "perquè són de sentit comú" i "no perjudiquen substancialment la qualitat d'ensenyament".

Pel que fa a l'oposició de Catalunya, Euskadi i Andalusia, Wert ha assenyalat que la legislació bàsica s'ha de complir i que "no hi ha en absolut" invasió competencial de les comunitats autònomes. "Cada una farà el que estimi convenient", però al final de l'exercici "han d'haver reduït el seu dèficit fins a l'1,5% del PIB; cada una sabrà com fer-ho", ha afegit Wert.

0 Comentaris
cargando