PREMI DE 30.000 EUROS

El Suprem ordena a l'ONCE que aboni un cupó premiat deteriorat al ser rentat

La butlleta es va desfer en múltiples fragments al rentar la camisa on estava guardat

1
Es llegeix en minuts
EFE
MADRID

El Tribunal Suprem (TS) ha ordenat a l'ONCE que aboni 30.000 euros a un home a qui li van regalar una butlleta que va resultar premiada en un sorteig, l'agost del 2003, i que es va desfer en múltiples fragments al rentar la camisa on estava guardat.

Així ho ha acordat la Sala Contenciosa Administrativa de l'Alt Tribunal en una sentència en què reconeix el dret del recurrent al premi i anul·la una resolució anterior del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) que el 2007 va considerar que el cupó no era vàlid.

Els fets van passar el 2003, quan una dona (A. I.) va entregar la butlleta amb el número 37.340 sèrie 35 al denunciant (L. B.) i va resultar premiat en el sorteig Divendres Especial del Mes de l'ONCE. A l'anar-lo a cobrar, l'organització va acordar denegar l'abonament del premi, cosa que va ser posteriorment confirmada pel TSJM.

Primera sentència contrària

El Tribunal Superior va estimar que en el revers de cada cupó hi figura que "no s'abonaran els cupons presentats al cobrament com a premiats quan s'apreciïn trencaments, ratllades, esmenes, deterioraments o raspadures, tant a l'anvers com en el revers". A més, va al·legar que sent el sorteig de l'ONCE un joc d'atzar, "és a aquesta organització a qui competeix reglamentar i organitzar el joc i ho fa a través d'un Reglament".

Notícies relacionades

Ara l'Alt Tribunal ha conclòs que està acreditada l'existència del cupó, basant-se entre altres proves en el testimoni de la venedora de l'ONCE, que va reconèixer que havia venut el cupó premiat a la dona, que posteriorment va declarar haver-l'hi regalat al denunciant.

El Suprem ha tingut en compte l'anàlisi dels fragments aportats després d'haver-se rentat la camisa on era el cupó, que acredita la data del sorteig, la sèrie del cupó i fins a quatre dels cinc números. "S'ha d'estimar com a provat que el recurrent era el posseïdor titular del cupó cedit per A. I. que el va adquirir", conclou el tribunal.