Mobilitat

Sabadell i Terrassa, entre els municipis que implantaran la mobilitat elèctrica

El programa Live busca incrementar la demanda de vehicles elèctrics a Catalunya

foto 3187852

foto 3187852

1
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

El programa Live, per fomentar la mobilitat elèctrica, amplia el seu radi d'acció amb la incorporació com a part d'aquesta plataforma dels municipis de Sabadell, Terrassa, Girona, Lleida, Tarragona i les 36 localitats que integren l'Àrea Metropolitana de Barcelona, segons anuncia Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona.

La integració d'aquests municipis permetrà que en el període 2017-2018, en la part final del mandat de cada una de les ciutats, es pugui redactar un pla de mobilitat en favor de la mobilitat elèctrica, i un pla de comunicació transversal que es presentarà sota la denominació de ‘Electriciutat’.

Els diferents representants municipals destaquen la necessitat que tots els municipis catalans despleguin al mateix ritme la mobilitat elèctrica. Per això, a finals del primer trimestre del 2017, es començarà a redactar el pla que haurà de ser aprovat abans de la tardor per poder tenir una dotació pressupostària concreta en els comptes dels Ajuntaments implicats l'any que ve.

A més dels Consistoris, participen també empreses com Nissan, pionera en la mobilitat elèctrica, Gas Natural Fenosa, ACS, Seat, Renault, Volkswagen-Audi i empreses col·laboradores com la catalana Circutor, Simon, Cimalsa, Avancar, Endesa i el Racc, entre altres.

L'objectiu del Pla de Mobilitat és aconseguir un increment de la demanda de vehicles elèctrics a Catalunya, desenvolupar una infraestructura adequada que acompanyi aquest increment d'usuaris, sensibilitzar als ciutadans dels avantatges de la mobilitat elèctrica i, finalment, potenciar el sector empresarial que la impulsa.

UN MISSATGE UNIFICAT

El director de comunicació de Nissan, Francesc Corberó, destaca la importància d'aquesta iniciativa d'ampliar la participació geogràfica del programa Live perquè això ajudarà a l'usuari del vehicle elèctric a trobar a tot arreu el mateix missatge i els mateixos identificadors de la xarxa de mobilitat elèctrica.

La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, destaca també la importància de la participació d'aquests nous municipis que també acumulen anys d'experiència d'iniciatives a favor del vehicle elèctric i que, per tant, poden aportar noves visions i aportacions.

Notícies relacionades

Vidal també convida a tots els Ajuntaments, que des d'aquest primer trimestre formen part de la plataforma Live, a posar-se a treballar en els dos últims anys de mandat polític que els queda i treure “tot el suc” que sigui possible per poder acabar amb un bon balanç a favor de l'electromobilitat.

Més notícies de Sabadell