CAMÍ DE LA INVESTIDURA

ERC es postra a la voluntat de JxCat

El portaveu del partit assegura que no treballen en alternatives a la investidura de Puigdemont

Sabrià considera "poc probable" l'excarceració de Junqueras

jregue31353011 barcelona 2015  10 05  politica   rueda de prensa de sergi s180102093338

jregue31353011 barcelona 2015 10 05 politica rueda de prensa de sergi s180102093338

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Els republicans estan a l'espera de rebre una proposició segellada de Junts per Catalunya en què resolguin com pretenen investir Carles Puigdemont com a president. Conscients de la seva pèrdua d'incidència política al quedar a la cua dels postconvergents a les urnes, des d'ERC no idearan, almenys davant aquest escenari, cap estratègia que pugui esquerdar els seus plans.

El portaveu del partit, Sergi Sabrià, ha evidenciat aquest dimarts en una entrevista a RAC-1 que es postren a JxCat. S'ha mantingut expectant a veure "com es fa efectiva" la restitució de Puigdemont, cosa que ha deixat en tot moment "en mans del PDECat, CDC i JxCat". Ha evitat contrarestar en més d'una ocasió que la "proposta guanyadora és molt clara" i ha dit que estan "disposats a recolzar-la".

Això sí, els republicans volen assumir responsabilitats i preveuen que el líder de la seva formació, Oriol Junqueras, serà vicepresident malgrat les informacions que desestimen la seva possible excarceració, cosa que complicaria la seva participació en el nou Executiu.

Poca confiança en l'excarceració de Junqueras

De fet, Sabrià ha reconegut que és "poc probable" que el desenllaç de la seva declaració davant el Tribunal Suprem prevista per a aquest dijous sigui la seva llibertat condicional. Ara bé, ha considerat que és "difícil" fer previsions judicials "quan les decisions no es prenen en funció de la justícia sinó de decisions polítiques".

Notícies relacionades

Poc esperançat, ha apuntat que la seva formació treballa "pensant que l'Oriol no els acompanyarà durant un temps", i ha descartat que treballin en "alternatives" a la voluntat de JxCat. Tot el que surti del guió dibuixat fins ara ho ha qualificat de "política de ficció", i ha mostrat el seu afany de modelar un Govern al més semblant possible al cessat.

En aquest sentit, ha assegurat que "no és una certesa" però si una "opció" que ERC assumeixi la presidència de la Mesa del Parlament, i ha deixat en mans de la seva decisió personal una eventual repetició de Carme Forcadell al capdavant de la Cambra catalana. Aquestes negociacions es debaten alhora que la configuració de l'Executiu, i Sabrià ha celebrat la "discreció" amb què es duen a terme, en comparació amb les que hi va haver després dels comicis del 2015, quan van ser "televisades i radiades".