NOVA LEGISLATURA

Junts per Catalunya inicia contactes amb ERC i la CUP per a la Mesa del Parlament

Turull insisteix que Forcadell repeteixi com a presidenta de la Cambra

jregue39880944 barcelona 31 08 2017 lluis guino y jordi turull presentan lo170904101809

jregue39880944 barcelona 31 08 2017 lluis guino y jordi turull presentan lo170904101809 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts

El número 4 de Junts per Catalunya i diputat electe, Jordi Turull, ha assegurat aquest dimecres que la seva formació ja ha iniciat contactes amb ERC i la CUP per abordar, de moment, la constitució de la Mesa del Parlament.

Segons ha explicat Turull a Catalunya Ràdio, l'objectiu és "aprofitar aquests dies" el màxim possible per avançar en els diferents temes que tenen davant, ja que la data límit per constituir el Parlament és el 23 de gener.

L'exconseller de Presidència ha remarcat que l'objectiu de JxCat era restituir el Govern i la Mesa del Parlament, i ha reiterat que la formació "no té candidata" per presidir la cambra catalana i no es mou en una altra candidatura que no sigui la de Carme Forcadell.

També ha dit que "ningú" de la seva candidatura té ambició de ser vicepresident de la Generalitat -càrrec que ocupava Oriol Junqueras-, i ha recordat que es van presentar comla llista del presidentals comicis.

Voluntat de Puigdemont de tornar

Ha subratllat que es plantegen totes les possibilitats perquè Carles Puigdemont sigui investit president de la Generalitat, i que el seu compromís perquè ho sigui és "total".

Turull ha remarcat que la voluntat de Puigdemont és tornar a Catalunya, i ha assenyalat que la "pressió s'ha de posar en l'Estat" després, al seu parer, de la desautorització de l'article 155 de la Constitució amb el resultat en les eleccions catalanes.

Preguntat per la seva disposició a repetir com a conseller de Presidència, ha dit que "està a disposició", i ha sostingut que seria una imatge potent restituir el Govern anterior al 155.

Respecte

El diputat electe ha demanat a l'Estat "fer política amb majúscules" i una actitud de respecte pel resultat de les urnes en les eleccions.

Notícies relacionades

Turull ha assegurat que JxCat seguirà apel·lant al diàleg, ha sostingut que la premsa internacional està dient a l'Estat que ha d'"afrontar el problema", context que s'ha d'aprofitar, i ha instat a fer efectiu el compromís amb els ciutadans, per la qual cosa s'ha mostrat segur d'arribar a acords amb ERC i la CUP.

Així mateix, ha remarcat que no li consta que hi hagi hagut cap contacte entre Puigdemont i el Govern central després de les eleccions, cosa que ha considerat "trista" després de l'apel·lació al diàleg per part del president cessat.