debat sobiranista

Iceta: "No es pot suspendre una declaració que no s'ha fet"

Iceta: La sortida al problema poden ser una eleccions al Parlament. / ALBERTO ESTÉVEZ-EFE / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"No es pot suspendre una declaració que no s'ha fet". Així ha respost Miquel Iceta a la fórmula que Carles Puigdemont ha utilitzat per dir que sí a la independència i ajornar-la després.

El líder del PSC li ha retret que l'1-O no es "va celebrar el referèndum amb garanties" que es prometia ni "se'n pot desprendre cap mandat democràtic". Per això considera que la independència és inviable "no perquè vostè ho suspengui, sinó perquè no s'han complert els supòsits de la llei del referèndum i de la transitorietat jurídica".

Notícies relacionades

Com ja havia analitzat en una conferència dilluns amb Pedro Sánchez, el procés no ha servit per unir Catalunya sinó per separar-la, ni per acostar-la a la UE sinó per a allunyar-la i lluny de donar seguretat econòmica a més de generar inestabilitat institucional que ha provocat la "resposta del Senyor Mercat". "Els ajornament 'sine die' no faran més que augmentar la incertesa de famílies i empreses. Units vencerem, dividits serem derrotats. No volem resoldre un empat".

"No volem assenyalar ni escombrar ningú, tots i totes hem format part del problema i tots i totes si volem hem de formar part de la solució", ha dit i, després de recuperar les paraules de Raimon Orriols i Josep Tarradellas, ha sentenciat: "No volem tornar enrere 300, anys ni tampoc 38. En aquesta hora greu li demano que digui que aquest Parlament no ha proclamat la independència".