EL DEBAT SOBIRANISTA

Albert Rivera: "Pretenen donar un cop, que és la DUI"

El president de Ciutadans avisa que el referèndum de l'1-O és l'excusa

zentauroepp40322984 madrid 28 09 2017 albert rivera en los desayunos de europa p170928101037

zentauroepp40322984 madrid 28 09 2017 albert rivera en los desayunos de europa p170928101037 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha advertit aquest dijous que el referèndum d'autodeterminació previst per la Generalitat de Catalunya per diumenge que ve és en realitat una "excusa" i que els dirigents independentistes ja tenen decidit fer una declaració unilateral d'independència. "Pretenen donar un cop, que és la declaració unilateral d'independència. El referèndum és l'excusa, un frau, per vestir-lo de democràcia", ha declarat en un esmorzar informatiu d'Europa Press, i ha assenyalant que la votació de l'1 d'octubre "no té cap garantia".

Rivera ha demanat al Govern central que impedeixi tant l'1-O com la declaració d'independència perquè contravenen la Constitució. "S'ha d'evitar amb tots els instruments de l'Estat de dret, amb tots, més clar no ho puc dir", ha subratllat. Des del seu punt de vista, les mesures han de ser "proporcionals", però "sempre amb fermesa, perquè ningú destrueixi la democràcia".

A més, ha indicat que qui arribi al punt de declarar la separació de Catalunya respecte a Espanya "n'haurà d'assumir les conseqüències".

Sí que hi ha hispanofòbia a Catalunya

Notícies relacionades

Rivera també creu que s'han produït actes d'hispanofòbia a Catalunya perquè tot nacionalisme "necessita crear un enemic", en aquest cas és Espanya, però ha deslligat aquest comentari del vídeo llançat per les xarxes socials pel PP, dins d'una campanya sota el lema 'No és democràcia, és hispanofòbia'.

Rivera, que no ha vist el vídeo, considera que el "patriotisme és estimar el teu país i el nacionalisme és odiar-ne un altre", encara que també ha admès que es podria dir que hi ha catalanofòbia en altres punts del país. "De tontos n'hi ha a tot arreu", ha dit.