Santamaría demana "seguir units" davant la "declaració unilateral d'independència"

La vicepresidenta dona a entendre que creu que el Parlament proclamarà la secessió després de l'1-O

Rufián: "Catalunya vol recuperar el país que li van robar fa 80 anys. També ho fem per la resta d'Espanya"

zentauroepp40306563 madrid 27 09 2017 pleno del congreso  sesi n de control al g170927101609

zentauroepp40306563 madrid 27 09 2017 pleno del congreso sesi n de control al g170927101609 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +

El Govern central creu que després de l'1 d'octubre hi haurà una declaració unilateral d'independència i ja demana “unitat” davant un gest d'aquest tipus. “Hem de seguir units davant declaracions unilaterals”, ha dit aquest dimecres la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, durant una sessió de control protagonitzada, una vegada més, per la crisi territorial.

Gabriel Rufián, el bel·ligerant portaveu d'ERC, ha tornat a enervar el PP al presentar el sistema actual com una continuïtat del règim franquista. “Catalunya vol recuperar el país que li van robar fa 80 anys. També ho fem per la resta d'Espanya”, ha dit. Just després ha marxat de l'hemicicle amb el seu company Joan Tardà en protesta per les detencions i els registres a Catalunya en relació amb el referèndum unilateral.   

Moment "sense precedents"

Notícies relacionades

“Vivim un moment històric sense precedents. La llei ens protegeix a tots. ¿Qui som nosaltres per negar la veu i el vot al conjunt dels espanyols? Pretenen acabar amb l'Estat però el que estan fent és soscavar la democràcia. Això no ho permetrem. No hi haurà un referèndum. És il·legal i antidemocràtic. Hem de seguir units davant declaracions unilaterals”, ha assenyalat la vicepresidenta a Albert Rivera.

El líder de Ciutadans ha optat per no preguntar res a l'Executiu. En canvi, ha optat per mostrar el seu “suport sense fissures al Govern i al Poder Judicial”. També ha comparat l'1-O amb l'intent de cop d'Estat del 1981. “El 23-F alguns van intentar carregar-se la democràcia i no ho van aconseguir. La setmana que ve tampoc ho aconseguiran. Ningú es carregarà els nostres drets i llibertats”, ha dit Rivera.