Rajoy i Rivera es veuen aquest dimarts a la Moncloa per fer front comú a sobiranistes

La reunió té lloc després que el president obrís la porta a acceptar la creació de la comissió sobre Catalunya proposada pel PSOE

zentauroepp34674547 madrid 12 07 2016 reuni n del presidente del gobierno en fun170627185610

zentauroepp34674547 madrid 12 07 2016 reuni n del presidente del gobierno en fun170627185610

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, es reuneixen aquest dimarts al palau de la Moncloa per analitzar les possibles actuacions en resposta als passos dels independentistes a Catalunya i fer front comú a aquestes aspiracions.

Rajoy i Rivera es veuran a la seu de la Presidència del Govern a primera hora del matí, segons fonts de Ciutadans, que subratllen que el seu president pretén traslladar al cap de l'Executiu un "suport sense fissures a l'Estat" davant el desafiament sobiranista.

Desitja, així mateix, que Rajoy es comprometi a evitar el "cop a la democràcia" que considera que constitueix la convocatòria d'un referèndum a Catalunya i a mantenir-lo informat de les decisions que vagi adoptant el Govern.

Notícies relacionades

Rajoy ja va exposar ahir, dilluns, en la seva intervenció davant la junta directiva nacional del PP que seguiria tenint contactes amb altres partits per respondre a les decisions de la Generalitat.

A la tarda va mantenir una conversa telefònica amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, en què va deixar oberta la porta a acceptar la seva proposta de crear una comissió de diàleg per a l'avaluació i la modernització de l'Estat autonòmic.