La CUP s'autoinculpa com a "coautora i cooperadora necessària" de l'1-O

Aquesta acció permet tenir accés a l'expedient i tenir l'oportunitat de demanar practicar diligències

jregue38884129 barcelona 14 6 2017  sesion de preguntas al govern en el par170717111950

jregue38884129 barcelona 14 6 2017 sesion de preguntas al govern en el par170717111950 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts

La CUP ha presentat aquest dilluns un escrit al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona per autoinculpar-se i demanar al titular de l'òrgan judicial que la contempli com a part investigada. L'objectiu dels anticapitalistes és "donar resposta als requeriments que aquest jutjat està enviant a empreses, funcionaris i teatres sobre la celebració del referèndum" perquè, a la pràctica, aquesta maniobra permet tenir accés a l'expedient i tenir l'oportunitat de demanar practicar diligències. Aquest jutjat és el que investiga els actes de preparació de la consulta des que el mes de gener passat van sortir a la llum les polèmiques declaracions de Santi Vidal.

Notícies relacionades

En un comunicat, la CUP reivindica la seva condició de "coautora i cooperadora necessària" en l'organització del referèndum i considera que aquesta consulta "no es pot mai considerar un delicte", encara que al veure que "hi ha diligències penals obertes" demana "ser-hi present com a actor polític". Amb això, els cupaires volen "demostrar la necessitat de fer front a l'estratègia de la por" de l'Estat "contra l'independentisme", i per això adjunten una llista dels actes previstos per difondre l'1-O "per deixar clar que no s'amagaran de cap de les seves accions d'impuls del referèndum".

El diputat Benet Salellas defensa al text que "davant els embats de l'Estat, dels seus jutges afins i fiscals, s'ha de respondre sense por, de cara, amb la convicció i la determinació política que aquest referèndum es farà".