POLÈMICA REVISIÓ HISTÒRICA

La República va provocar la guerra civil, segons el pròxim president de Noves Generacions del PP

Diego Gago, regidor a Vigo, treu rellevància a la incidència del cop d'Estat del 36 en l'inici de l'enfrontament armat

abertran37570663 gra291  santiago de compostela  06 03 2017   el actual presi170307102440

abertran37570663 gra291 santiago de compostela 06 03 2017 el actual presi170307102440 / Lavandeira jr

1
Es llegeix en minuts

El probablement pròxim president de Noves Generacions del PPDiego Gago, té una concepció bastant allunyada de la realitat de com es va iniciar la guerra civil espanyola.

Segons va assegurar en un debat de V Televisión sobre la visió del món de joves vinculats a la política emès el 18 de maig del 2016, van ser la "República" i les "confrontacions socials" les que van portar a la contensa armada.

"La guerra civil arriba a través d'unes conseqüències, sempre parlem del 36 al 39 i mai parlem de com s'arriba a la guerra civil, que hi ha dos bàndols i que evidentment un guanya i un altre perd, com en totes les guerres", comença Gago el seu argument. I quan la moderadora del debat i altres joves de la taula li recorden que el conflicte es va iniciar com a conseqüència del cop d'Estat del 36, ell insisteix: "Una guerra civil no comença així com així, hi va haver una República, hi va haver una sèrie de confrontacions socials que van portar a una guerra civil".

En el mateix espai, el conservador també s'oposa a l'exhumació massiva de les fosses de la guerra i la dictadura. Segons la seva opinió, s'ha d'analitzar "cada cas". "Pot ser que hi hagi casos injustos, però no crec que de forma generalitzada s'hi hagi d'anar constantment ni finançar ni anar exuhumant", diu.

Notícies relacionades

Amb tota probabilitat, el PP col·locarà al capdavant de Noves Generacions Gago, actual president de NNGG de Galícia i regidor a Vigo, en substitució de la cordovesa Beatriz Jurado al congrés que tindrà lloc entre el 21 i el 23 d'abril a Sevilla. Segons han confirmat diferents mitjans, la candidatura de Gago, de 29 anys, és l'única que es presentarà, per la qual cosa la seva elecció està pràcticament garantida. En una roda de premsa ahir dilluns, va confirmar la seva aspiració i va assegurar que assumeix "amb il·lusió" el nou repte.

Les manifestacions de Gago sobre la guerra civil es poden veure entre el minut 51.17 i el 53.30.