Esperanza Aguirre: "Tant de bo Carmena converteixi la Gran Vía en zona de vianants, el PP guanyarà amb més majoria"

L'alcaldessa estudia tallar el trànsit a l'artèria madrilenya per sempre, més enllà del període nadalenc

La portaveu del PP vaticina que la decisió de la regidora provocaria que Ahora Madrid perdés l'alcaldia

Esperanza Aguirre mesura personalment la longitud de les voreres de la Gran Via de Madrid. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

Malgrat la controvèrsia que ha creat el tancament parcial de la Gran Vía al vehicle privat per Nadal, l'alcaldessa Manuela Carmena estudia convertir el mític carrer madrileny en zona de vianants per sempre. "Ho avaluarem, les dades són molt més positives que crítiques", va afirmar dijous. Davant aquest anunci, la portaveu del PP a l'ajuntament, Esperanza Aguirre, ha tornat ha treure l'artilleria contra la decisió de la regidora d'Ahora Madrid (partit integrat per Podem).

La 'lideressa' conservadora ha insistit que el tancament al trànsit, que s'ha dut a terme amb tanques i cintes, "és un horror, un nyap i una improvisació 'cutre' i esperpèntica". En una entrevista a Antena 3, ha vaticinat que si l'alcaldessa impedeix de manera permanent la circulació de vehicles a l'emblemàtic carrer, perdrà l'alcaldia en les pròximes eleccions. "Carmena no sé on viu, tant de bo talli la Gran Vía, perquè així guanyarem les eleccions amb més majoria", ha assenyalat. El PP va vèncer en els comicis municipals del maig del 2015 però es va quedar darrere de la suma d'Ahora Madrid amb el PSOE. Segons el vaticini d'Aguirre, el malestar que provocaria a veïns, comerciants i hostalers el tancament d'una de les artèries principals de Madrid donaria al PP els vots essencials per recuperar l'alcaldia.  

Notícies relacionades

La portaveu del grup municipal ha reiterat que el tall de trànsit no busca millorar la qualitat de l'aire, sinó que darrere de la decisió hi ha una "raó ideològica". "Carmena vol passar a la història com la que va treure els cotxes de la Gran Vía", ha lamentat, i ha especificat que no ha tingut en compte que es tracta d'un "eix est-oest" fonamental, segons la seva opinió, per a la mobilitat rodada a la capital d'Espanya. "Tot s'ha fet sense consultar i d'un dia per l'altre", ha afegit.

Per contra, Carmena, en una entrevista a Onda Cero, va argumentar dijous que "les ciutats importants han optat per les zones de vianants. És un fet imparable i interessant. Com a Ajuntament responsable ho avaluarem. Les dades són molt més positives que crítiques", va assenyalar, i va indicar que quan passi la campanya de Nadal analitzaran les dades amb què compta el consistori i les que els aportin altres implicats en el tancament, com el petit i el gran comerç.