ELECCIONS GENERALS 26-J

462 vots al PACMA en terra de correbous

El partit animalista creix als municipis de les Terres de l'Ebre on se celebren festes taurines

kjggk

kjggk

1
Es llegeix en minuts

Els resultats electorals del 26-J han tornat a deixar un panorama de pactes complicat. Més enllà dels grans partits ens trobem amb el PACMA, el primer partit d'entre els extraparlamentaris. Amb vots repartits per tota la geografia espanyola, adquireix especial rellevància, i certa curiositat veure quins resultats ha obtingut el partit animalista en aquells municipis on se celebren festes taurines, com els correbous.

Tres vots més a Tordesillas

Els vots al partit animalista tampoc destaquen per la seva abundància al municipi que acull cada any el Toro de la Vega. 12 paperetes són les que ha reunit el PACMA a Tordesillas (Valladolid), que representa un 0,29% dels sufragis i tres vots més que els que va rebre el partit el 20-D, un increment del 33%.

Notícies relacionades

El PACMA no és profeta en terra de correbous. 462 són els vots que els contraris al maltractament animal han tingut als municipis de l'Ebre on se celebren festes taurines. Aquest percentatge oscil·la des del 0% d'Alfara de Sant Carles fins a l'1,61 de Xerta. Aquests percentatges, que se situen per sota de la mitjana de Catalunya (1,72%), no són tan diferents dels obtinguts en altres municipis fora de les grans ciutats, amb l'excepció destacada de Pontons, on va obtenir un 4,33% dels vots. 

El partit animalista ha reclamat reiteradament la fi de la pràctica dels correbous, que consideren inacceptable. L'agressió a dos integrants d'AnimaNaturalis a Mas de Barberans (Montsià) va reobrir al maig l'encès debat sobre els correbous. Mentrestant, la tradició es manté després que el Parlament blindés aquest tipus de festes taurines, només dos mesos després de prohibir les corrides de toros en places el juliol del 2010. Els grups de CiU i ERC, en contra de les corrides, sí que van donar suport a una regulació -que es va aprovar amb 114 vots a favor i 14 en contra- per garantir "la seguretat dels participants i del públic i, al mateix temps, la protecció dels animals".