Iglesias defensa davant les seves bases que un pacte amb IU doblegarà el PSOE

El líder de Podem anteposa la necessitat de guanyar el 26-J a preservar intacta la identitat morada

El partit es reivindica com la força de l'ordre davant els "privilegiats antisistema"

undefined33654856 madrid 24 04 2016 politica  el secretario general 160424175250

undefined33654856 madrid 24 04 2016 politica el secretario general 160424175250 / David Castro

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Podem està de campanya i la primera missió en l'estratègia electoral és justificar davant els simpatitzants el pacte que s'està ultimantper concórrer junts com a coalició el 26-J. Aquest és el missatge que Pablo Iglesias ha traslladat aquest diumenge a Madrid a 7.000 persones, segons xifres de l'organització, en un acte en un acte que ha constituït de facto el tret de sortida de la contesa per a la tornada a les urnes. 

El secretari general ha defensat la necessitat de tancar l'aliança amb Alberto Garzón i ha demanat als seus “generositat” para comprendre que s'ha d'anteposar la necessitat de sumar més i superar el PSOE a la defensa de la identitat morada. “El lideratge no és embolicar-te en la teva pròpia bandera”, ha arengat Iglesias, en un clar missatge intern al sector de Podem que veu amb escepticisme una confluència amb IU que posi en risc l'ADN del partit. El secretari general, ha rebutjat aquesta hipòtesi, defensada per l'entorn d'Íñigo Errejón. “El que exclou no és transversal”, ha insistit per subratllar que la seva prioritat com a número u és “unir totes les peces” per garantir un govern de canvi.  “Respecto que hi hagi companys que pensin diferent. Però a mi no em vau elegir per enarborar la bandera morada sinó per tenir més a prop el canvi al país i s'ha d'intentar ser més”, va justificar. 

Notícies relacionades

Iglesias no ha concretat si la campanya electoral seria única o Podem i IU mantindrien dues gires diferenciades, tot i que el seu missatge ha semblat més procliu a mantenir algunes distàncies. “Caminar amb algú no significa ser el mateix”, ha dit, per intentar calmar els simpatitzants que no desitgen la aliança i ha insinuat que no haver aconseguit el pacte per concórrer junts als anteriors comicis va ser un error.

El líder ha assegurat que, de la mà amb la federació d'esquerres, hi ha més possibilitats de “'patear' el tauler”, superar el PSOE i “desempatar” l'endimoniat resultat del 20-D. Ha advertit que la seva intenció és doblegar els socialistes per, des de l'hegemonia, aconseguir un pacte de govern amb Pedro Sánchez. Iglesias s'ha compromès a buscar aquest acord després del 26-J. No ha deixat ni la més mínima escletxa oberta a l'esperança que no hi hagi comicis. En vigílies de les consultes amb el Rei, ha transmès als seus militants que la campanya ha començat i que al partit es pot pensar diferent però el poder el té ell.