Iglesias demana a Podem i a IU estar a l'altura per aconseguir un acord davant el 26-J

El secretari general aposta per repetir les llistes del 20-D i confirma que Sergio Pascual estarà hi serà

undefined33597231 madrid  19 04 2016   pleno en el congreso de los d160420095816

undefined33597231 madrid 19 04 2016 pleno en el congreso de los d160420095816 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

En temps de descompte davant l'horitzó del 26-J Pablo Iglesias ha demanat aquest dimecres a Podem i a IU que estiguin a altura del "moment històric" per mirar de llaurar una entesa que permeti a les dues forces concórrer juntes a la probable repetició d'eleccions. El secretari general del partit morat ha evitat concretar si està disposat a acceptar els plantejaments d'Alberto Garzón, que exigeix que el pacte sigui de caràcter estatal i amb forma de coalició en la qual s'incloguin les sigles d'IU-Unitat Popular. 

"Hem de ser prudents, però desitjo de cor que Alberto i nosaltres puguem estar a l'altura. Això no implica generar expectatives, però el moment requereix una conversa política d'altura", ha assenyalat Iglesias, des dels passadissos del Congrés, en un missatge que sembla tan dirigit a la federació d'esquerres com a les seves pròpies files, on el sector pròxim a Íñigo Errejón mira amb recel un pacte estatal amb IU i prefereix acords puntuals als territoris. 

Iglesias ha confirmat que parla amb el diputat malagueny freqüentment i ha evitat concretar si les negociacions formals començaran a partir del 3 de maig, data en la qual si no hi ha acord es dissoldran les Corts i es convocaran eleccions. "Aquestes converses són difícils, però per la meva part hi ha plena voluntat d'estar a l'altura", ha subratllat. 

SERGIO PASCUAL REPETEIX

El líder podemista s'ha tornat a mostrar a favor de ratificar les llistes amb què van concórrer el 20-D evitar fer unes noves primàries, amb l'argument que, en realitat, es tracta d'una repetició electoral i no d'uns comicis que arribin després d'una legislatura completa. Iglesias no ha detallat com s'encaixarien els noms de diputats d'IU en aquestes llistes, quins desplaçaments es produirien o si es mantindria exactament el mateix ordre, cosa que sembla força difícil si s'hi han de sumar els representants de la coalició d'esquerres. 

Notícies relacionades

Preguntat per si el destituït secretari d'organització, Sergio Pascual, repetiria en les llistes, ha confirmat que sí, encara que no ha especificat si continuaria encapçalant la llista per Sevilla, com va fer el 20-D. "Sergio Pascual va ser elegit en primàries. Entendria que és assenyat que així fos, com tothom que va ser elegit en primàries", ha assegurat sense concretar si tornaria a concórrer amb el número u. 

Respecte a la dimissió de la cúpula de Podem a Salamaca, que es va donar a conèixer aquest dimarts a mitjanit, Iglesias ha explicat que el partit morat "ha crescut molt ràpid i que aquestes situacions són freqüents"