La policia deté el regidor de Jaén en Comú que va agredir un regidor del PSOE

Els agents traslladen Andrés Bódalo a la presó entre crits de llibertat i cants de l'himne d'Andalusia

Podem reivindica el seu indult, mentre que els socialistes condemnen un fet "lamentable"

La policia deté Andrés Bódalo, regidor de Jaén en Comú, a la seu del SAT. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

Andrés Bódalo, regidor de Jaén en Comú (JeC), ha sigut detingut i portat a comissaria aquest dimecres abans de ser traslladat a la presó per complir la condemna de l'Audiència Provincial de Jaén per haver agredit un regidor del PSOE a la localitat de Jódar, el 2012, en una protesta del Sindicat Andalús dels Treballadors (SAT). El tribunal li ha imposat una pena de tres anys i mig de presó. 

Una mica abans de les 9.30 hores, els serveis de la policia li han comunicat que anava a ser detingut després de passar la nit en una concentració que demanava la seva llibertat a les portes del SAT de Jaén. 

Pocs minuts abans de les 11 hores del matí, els agents l'han traslladat a la comissaria de Jaén entre el clam dels seus companys, que han cantat l'himne d'Andalusia i l'han acompanyat amb crits d'"Andrés, llibertat" i d'altres en contra del partit socialista. 

INDULT PER A UNS, LAMENT PER A ALTRES

En aquesta línia, Antonio Hernando, portaveu del grup parlamentari al Congrés, ha qualificat de "lamentable" que Podem hagi defensat aquest "condemnat". "És un dels casos en què Podem s'equivoca de cap a peus", ha sentenciat Hernando.

Notícies relacionades

El portaveu del PSOE ha fet al·lusió al controvertit tuit publicat per Pablo Iglesias al seu perfil de Twitter, en què se sumava al 'hashtag' #IndultoAndresBodalo al·legant la defensa de les llibertats personals. 

Andrés Bódalo no s'ha resistit a la detenció i ha reiterat la seva innocència. El regidor va ser recolzat en la concentració d'aquest dimarts per membres del SAT d'Andalusia i Extremadura, l'alcalde de Marinaleda (Sevilla), Juan Manuel Sánchez Gordillo, i dirigents d'IU i de Podem, com la secretària general de Podem Andalusia, Teresa Rodríguez.