LA INCERTA INVESTIDURA

Ciutadans utilitza els atemptats de Brussel·les per pressionar PP i PSOE de cara a la investidura

"El desafiament terrorista ens obliga a consensuar un govern reformista a l'altura", afirma Albert Rivera

El partit taronja qüestiona el compromís de Podem contra el terrorisme

jrico33275803 madrid  22 03 2016   albert rivera  hace declaraci160323100757

jrico33275803 madrid 22 03 2016 albert rivera hace declaraci160323100757 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

L'última urpada del terror gihadista, l'atemptat múltiple de Brussel·les, ha coincidit a Espanya amb un Govern que fa tres mesos que està en funcions i unes negociacions estancades de cara a la investidura. Seria políticament desitjable que el fangar partidista no enfangués la unitat que se sobreentén necessària després d'un cop terrorista. Però l'11-M va derogar aquesta doctrina i la massacre de Bèlgica tampoc ha sigut una excepció. Ciutadans ha decidit utilitzar la tragèdia per pressionar PP i PSOE a favor d'un pacte de govern que aïlli Podem, força contra la qual el partit taronja dirigeix des de dimarts un enverinat dard: qüestionar el seu compromís contra el terrorisme.

Notícies relacionades

A través de Twitter, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que atacs com el de Brussel·les fan més necessari un "govern reformista a l'altura". Cosa que, en boca del partit que ha segellat un acord amb el PSOE, suposa un doble avís: a Pedro Sánchez, perquè deixi de buscar Podem com a potencial soci; i el PP, perquè s'avingui a facilitar un pacte a tres bandes que no deixi la governabilitat en mans del partit de Pablo Iglesias.

Aquesta advertència arriba el mateix dia que Sánchez i Iglesias tenen previst conversar per telèfon per intentar desencallar les negociacions. Una cita a distància (s'havien de reunir però ha sigut impossible "quadrar les agendes") que no li ha fet cap gràcia a Rivera, que dimarts ja es preguntava el següent: "¿Es pot pretendre governar Espanya i no condemnar atemptats o renegar de símbols de tots els espanyols i europeus?". Es referia tant a Bildu, que va rebutjar sumar-se a una declaració institucional a l'Ajuntament de Pamplona per condemnar els atemptats de Brussel·les, com a Podem, de qui dirigents de Ciutadans es van passar el dia abominant per la seva presència en la reunió del pacte antigihadista.