EL POLS SOBIRANISTA

Albiol torna a amenaçar amb la recentralització de competències

El líder parlamentari del PPC avisa que demanarà al Govern central que recuperi àrees com la dels ports si Puigdemont "manté la deslleialtat"

Xavier García Albiol i Andrea Levy, a Badalona.

Xavier García Albiol i Andrea Levy, a Badalona. / {ACN} / JORDI BATALLER

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Xavier García Albiol ha tornat a marcar perfil aquest diumenge als antípodes de l'independentisme per llançar una advertència al Govern de Junts pel Sí. No és la primera vegada que el líder parlamentari del PPC amenaça de demanar a l'Executiu central que recuperi competències que ara desenvolupa la Generalitat si Carles Puigdemont "manté la deslleialtat", però en aquesta ocasió el dirigent conservador ha anat una mica més enllà al posar un exemple: la gestió dels ports de Barcelona i Tarragona.

Notícies relacionades

La incògnita sobre si el PSOE desbancarà o no el PP del Govern central o si finalment hi haurà noves eleccions no ha modificat l'estratègia dels populars catalans d'intentar erigir-se en el més dur bastió antisobiranista. En aquest estrat encara retenen part de l'electorat que no s'ha 'fugat' a Ciutadans i per allà tracten de fer-se forts. "No té sentit que [la gestió dels ports] es mantingui en mans dels que actuen de manera deslleial", ha deixat anar Albiol.

X. García Albiol

líder parlamentari del ppc

"Des de fa més de set mesos, el Govern de la Generalitat no ha fet ni una sola llei per reactivar la situació econòmica"

En declaracions a la premsa després d'assistir a la inauguració de l'associació de veïns del Front Marítim de Badalona, el dirigent conservador ha replicat a més les acusacions de Puigdemont que l'Executiu central "posa pals a les rodes" i ha contraatacat reclamant a Puigdemont que "comenci d'una vegada a governar, aparqui la seva actitud rupturista i deixi d'una vegada de buscar culpables per amagar la seva ineficàcia". "Des de fa més de set mesos el Govern de la Generalitat no ha fet ni una sola llei per reactivar la situació econòmica, no han aprovat cap mesura per millorar la qualitat de vida dels catalans, per reduir les llistes d'espera, en definitiva, per a tot allò que realment preocupa a tothom".