C's avisa el PSOE que s'acaba el temps per a un pacte, però admet "avenços" d'última hora

Els negociadors de les dues parts han estat en contacte a la matinada i segueixen treballant aquest diumenge

Villegas admet que la resposta que Sánchez ha donat al document de Podem no destorba la recerca d'acord amb Rivera

undefined32833848 madrid 17 02 2016  politica  reuni n  equipo negoc160221205634

undefined32833848 madrid 17 02 2016 politica reuni n equipo negoc160221205634 / J M Prats

1
Es llegeix en minuts
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha confirmat que aquest diumenge a la una del migdia -hora en què ha comparegut davant els periodistes després de participar en l'executiva de la seva organització- encara no s'havia tancat un acord “global” i de governabilitat amb els socialistes, malgrat que aquest dissabte han estat negociant fins ben entrada la matinada amb el PSOE. Segons ha explicat, sí que hi ha hagut “avenços però no suficients” en matèria fiscal, d'ocupació o d'educació. No ha volgut donar més detalls perquè, al seu parer, això entorpiria les possibilitats d'èxit final, però sí que ha volgut pressionar lleugerament els seus interlocutors advertint que no permetran que les negociacions vagin més enllà de dimarts.

Notícies relacionades

Villegas, que no ha descartat que C’s pugui tornar a convocar el seu comitè executiu “d'urgència” aquest diumenge a la tarda o dilluns o dimarts, ha assenyalat davant els periodistes que l'anàlisi que s'ha fet a la seu del madrileny carrer Ferraz sobre el document negociador de Podem no destorba la línia oberta amb els ‘taronges’, sinó més aviat al contrari.

Pel que fa als problemes aritmètics per aconseguir una investidura encara que hi hagués pacte PSOE-Ciutadans (sumen 130 escons entre les dues organitzacions), el dirigent de Ciutadans ha insistit que ells segueixen pensant que el PP hauria de moure fitxa en aquest escenari. “Nosaltres creiem que no és possible acordar una agenda de transformacions profundes. Si hi hagués acord amb el PSOE, intentarem que el PP hi participi d'alguna manera [al·ludint a l'abstenció] i, si no, seguirem treballant amb el PP i el PSOE per intentar consensos programàtics”, ha subratllat.