REACCIÓ DEL 3-O

Manifestacions contra la repressió de l'1-O a les carreteres catalanes

La C-17, a l'altura de Parets, i la C-32, a Cornellà, s'han convertit en concentracions multitudinàries

Un total de 47 carreteres han sigut tallades, 4 amb retencions i 3 en què els vehicles han avançat a marxa lenta

La C-17, tallada a l’altura de Parets del Vallès per la manifestació contra la repressió de l’1-O. 

La C-17, tallada a l’altura de Parets del Vallès per la manifestació contra la repressió de l’1-O.  / ARA PARETS ERC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les manifestacions convocades a Catalunya, coincidint amb l'aturada general d'aquest dimarts i com a protesta per la repressió policial, han provocat avui afectacions de trànsit en 54 carreteres, segons informa el Servei Català de Trànsit. 

Un total de 47 carreteres han sigut tallades, 4 amb retencions i congestions i 3 en les quals els vehicles han avançat lentament. Per exemple, s'ha bloquejat la circulació a la C-17 a l'altura de Parets o Ripoll, a la C-32 a Cornellà de Llobregat cap a Barcelona i Mataró, i a la B-10 (Ronda Litoral) entre el Port Fòrum i Ciutat Vella.

En aquests enclavaments, s'ha pogut veure al llarg d'aquest 3 d'octubre com manifestants acampaven i fins i tot desplegaven taules al mig de la carretera mentre els Mossos intentaven de gestionar la situació.

Tancament de comerços

Parets del Vallès, concretament, s'ha aprofitat la marxa per tancar les grans superfícies comercials que havien decidit obrir a la zona comercial IVECO.

Per la seva banda, ciutats metropolitanes com GavàCornellà -a la plaça de l'Església- o Sant Boi de Llobregat -a la plaça de l'Ajuntament- han acollit milers de veïns que han volgut expressar pacíficament el seu rebuig a la violència policial viscuda durant la mobilització de diumenge passat.

En aquestes concentracions, i malgrat la presència majoritària d'estelades, han sigut freqüents les imatges de conjunts de persones amb banderes de tots de colors i signes polítics. 

17.000 persones a Badalona

Notícies relacionades

La ciutat de Badalona, a més, el Govern (Guanyem, ICV i ERC) de la qual s'ha significat en tot moment en favor del referèndum -els 34 locals habilitats a la ciutat es van mantenir operatius durant tota la jornada-, ha registrat una afluència de 17.000 persones a la plaça de la Plana segons els organitzadors.

L'executiu local ja va comunicar ahir la seva adhesió a la vaga general convocada aquest dimarts i durant tota la jornada ha mantingut suspesa l'agenda institucional i clausurats els voltants municipals.