'Il trovatore' arribarà a 166 poblacions espanyoles amb 'Liceu a la fresca'

L'òpera es retransmetrà el 21 de juliol en llocs emblemàtics com l'Arc de Triomf de BCN, el Gugghenheim de Bilbao o la plaça Mayor de Madrid

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El projecte de difusió de l’òpera Liceu a la fresca batrà un nou rècord en la seva tercera edició amb una retransmissió d’Il trovatore, de Verdi, que arribarà a 166 municipis de tot Espanya, 149 d’ells a Catalunya, tot un rècord. El projecte, emmarcat en el 20è aniversari de la reobertura del coliseu després de l’incendi que el va arrasar el 1994, compta amb el suport d’Endesa i la participació de l’Obra Social La Caixa.

«Totes les funcions d’Il trovatore estaran dedicades a Joaquim Molins», va assenyalar Salvador Alemany després de la recent mort del president del Consorci del Gran Teatre, a qui va substituir en el càrrec. El seu enterrament va fer canviar l’horari de la presentació de la tercera edició de Liceu a la fresca. Tot i això, uns 80 alcaldes i regidors de Cultura participants en el projecte van assistir a l’acte i van posar al terrat del coliseu líric amb Alemany, Roger Guasch, director general del Liceu, i Xavier Gibert, secretari general de Cultura.

 Guasch calcula que unes 72.000 persones podran disfrutar assegudes en places de tot Espanya d’aquest singular espectacle dirigit per Joan Anton Rechi (escena) i Daniele Callegari (música), al capdavant de l’Orquestra i Cors del Gran Teatre del Liceu. De moment ja són 71 els nous municipis que s’han sumant a aquesta forma d’acostar l’òpera. A Barcelona, la pantalla gegant se situarà al costat de l’Arc de Triomf. Tres més es col·locaran a la plaça de Salvador Seguí, el Centre Cívic Sant Martí i la plaça Major de Nou Barris.

Notícies relacionades

Il trovatore arribarà a emplaçaments tan coneguts com la plaça Mayor de Madrid, l’esplanada davant del Museu Guggenheim de Bilbao, la plaça dels Jurats de Girona, el CaixaForum de Sevilla, la plaça d’Esteve Cuito de Lleida, el passeig del Salón de Granada, el Parc del Mar de Palma i la plaça del Esta-ño de Las Palmas de Gran Canaria.

Televisió de Catalunya s’encarregarà de la retransmissió en directe a tot Catalunya a través del Canal 33 i RTVE l’emetrà a través de La 2.

Temes:

Liceu Òpera