Márquez corre per finançar les beques de menjador d'Aldees Infantils SOS

El líder del Mundial de MotoGP lidera la carrera solidària de Montmeló juntament amb gairebé mil voluntaris

mrquez-atleta

mrquez-atleta

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BARCELONA

Marc Márquez, tetracampió del món de motociclisme, el bicampió més jove de MotoGP de la història i actual líder del Mundial-2016, no s'ho va pensar dues vegades i ahir es va apuntar a liderar la carrera solidària que, patrocinada per Allianz Seguros, es va córrer, amb la participació de gairebé mil atletes populars i no tan populars, al Circuit de Catalunya, amb l'única i sana intenció de recaptar fons amb destí a les beques de menjador d'Aldees Infantils SOS.

VA CÓRRER FINS I TOT LESIONAT

Márquez, tot i la lesió que té al peu esquerre -una periostitis tibial-, va córrer la carrera en la prova de 10 quilòmetres juntament amb centenars d'atletes. “M'he preparat tan seriosament per a aquesta prova –va comentar entre rialles- que fins i tot m'he lesionat perquè jo, normalment, sempre m'entreno en moto o en bici i aquests dies he estat corrent a peu i m'he passat, m'he passat”. El ‘nen de Cervera’, que al final de la jornada va entregar els guardons als quatre vencedors (Roger, Roca, Marcos Rogerio, Paula Mayobre i Lorena Cubillas), va explicar que estava encantat d'ajudar Allianz i Aldees Infantils SOS “per veure si podem alegrar una miqueta més l'estiu als nens que se'n van de colònies i als que necessiten beques de menjador”.

Márquez, que va compartir xerrada amb Anna Gil, directora de Fundraising d'Aldees Infantils SOS, va explicar que “les dades són molt preocupants perquè, en els dos últims anys, la pobresa infantil ha augmentat un 10% i ara ja són més de dos milions els menors de 18 anys que estan exposats a situació de risc d'exclusió, pobresa o ruptura familiar i hem de fer l'impossible per evitar-ho”.

REPETIR L'EXPERIÈNCIA I L'AJUDA

Notícies relacionades

Els participants, que van donar el que van voler, van veure com, al final, la companyia d'assegurances que patrocinava l'esdeveniment doblava la quantitat que s'havia recaptat. “Més de 500 nens de diverses ciutats espanyoles es beneficiaran d'aquesta ajuda”, va assenyalar José Luis Ferre, conseller delegat d'Allianz Seguros. Les ciutats són: Madrid, Conca, Saragossa, Tenerife, Las Palmas, Granada, Barcelona, València, Múrcia, Tarragona, Palma de Mallorca i Toledo.

“Organitzarem més carreres d'aquest tipus -va explicar Márquez, que d'aquí quinze dies tornarà a competir al Gran Premi d'Alemanya-, perquè aquestes proves populars estan molt de moda i, així que les anuncies, la gent s'hi apunta, i encara més si és com aquesta, amb un fi solidari i per intentar alegrar les vacances al màxim de nens possible”.