En col·laboració amb

Barcelona dona un nou impuls a la generació d'energia solar a la ciutat

El pla d'impuls a la generació d'energia renovable s'emmarca en la transició cap a un model energètic que fomenti l'autoconsum, l'autoproducció i la generació d'energia renovable

plaques

plaques

2
Es llegeix en minuts
BARCELONA / EL PERIÓDICO

El Programa d'Impuls a la Generació d'Energia Renovable a Barcelona inclou diferents actuacions, que es desenvoluparan entre els anys 2017 i 2019. L'objectiu és augmentar i potenciar el nombre d'instal·lacions renovables a la ciutat, en espais i cobertes tant públics com privats, i implicar-hi no només l'Administració local, sinó també particulars, empreses privades i altres col·lectius.

El Govern municipal va aprovar, el juliol del 2016, la Mesura de Govern de Transició cap a la Sobirania Energètica, en una aposta per canviar el model energètic actual i avançar cap a la sobirania energètica. La mesura assenyalava com a objectius doblar la generació elèctrica municipal procedent d'energies renovables i augmentar en un 10% la generació elèctrica privada procedent de renovables.

En aquest context, el Programa d'Impuls a la Generació d'Energia Solar a Barcelona és l'eina per incrementar i potenciar el nombre d'instal·lacions renovables a la ciutat, en espais i cobertes tant públics com privats. La idea és que l'autoconsum, l'autoproducció i la generació energètica renovable i local formin part de la quotidianitat de Barcelona.

“L'objectiu de l'autoproducció i l'autoconsum és viable, i és urgent que tothom es comprometi amb el desenvolupament d'aquestes accions”, ha dit la tinent d'alcaldia d'EcologiaUrbanisme i MobilitatJanet Sanz, que també ha manifestat que es pretén que Barcelona sigui una ciutat de referència en aquest àmbit.

Les actuacions afecten espais públics i privats i la inversió també ho pot ser. En aquest sentit, s'actuarà en cobertes o espais públics amb inversió pública, cobertes públiques amb inversió privada o col·lectiva, cobertes o espais privats amb inversió pública, cobertes privades amb inversió privada- amb l'acompanyament de l'Ajuntament econòmicament —amb subvencions i bonificacions— i tècnicament.

L'impacte del programa implica incrementar en més d'un 20% la potència fotovoltaica instal·lada el 2015. L'objectiu és que tothom (administracions, ciutadania i sector empresarial) es coresponsabilitzi i assumeixi que s'ha de reorientar el model actual de generació energètica. Es tracta de facilitar que la ciutadania pugui generar, si no tota, una part important de l'energia que necessita per cobrir les seves necessitats.

Notícies relacionades

“La idea és doblar la generació elèctrica municipal procedent d'energies renovables, però també començar a mobilitzar capital privat”, ha declarat el regidor d'Aigua i EnergiaEloi Badia.

NOU ESPAI WEB

Barcelona avança cap a la sobirania energètica, i per això ha posat en marxa un nou espai web que explica els passos que s'estan fent per impulsar una transició energètica a la ciutat. En aquesta nova web es pot trobar informació sobre drets energètics, els recursos disponibles per millorar l'eficiència energètica a les llars i les eines que s'estan desenvolupant per a l'autogeneració local d'energia solar.