L'Espanyol firma Diego López fins al 2020

El porter es desvincula del Milan i seguirà al club periquito amb una clàusula de 50 milions d'euros

diego-lopez-1

diego-lopez-1

2
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA

Quatre dies després de jugar el seu últim partit de Lliga, l’Espanyol va anunciar el seu primer fitxatge important. No és una cara nova, però sí una peça fonamental. Diego López, l’excel·lent porter gallec que ha jugat cedit pel Milan aquesta temporada, va firmar pel club periquito fins al 2020. El meta, de 35 anys, es va desvincular del quadro italià i va passar a ser propietat de l’entitat presidida per Chen Yansheng, que li ha posat una clàusula de 50 milions.

Diego López ha sigut un dels pilars indiscutibles en la bona temporada de l’Espanyol. Només ha encaixat 38 gols en 35 partits (1,08 de mitjana), xifres que li han permès acabar en tercera posició del trofeu Zamora, només al darrere de Ter Stegen (0,92 gols per partit) i Oblak (0,70). «És un dia molt feliç. Només fa un tremporada que sóc aquí, però ha sigut meravellosa. Vull agrair al club, al míster, al cos tècnic, als companys i a l’afició, especialment, aquest any, que ha sigut magnífic. El meu desig era continuar aquí. La prioritat era seguir perquè m’hi he trobat molt a gust», va assegurar el porter a Espanyol TV.   

El meta internacional, a qui va elogiar Mourinho per sobre d’Iker Casillas el 2013, va arribar al club periquito l’últim dia del passat mercat d’estiu. Va venir cedit i sense opció de compra mentre Pau López emigrava al Tottenham. Va enviar aviat Roberto a la banqueta i es va convertir en un home clau en l’escalada de l’equip, salvant molts punts amb intervencions estel·lars. 

¿TÀNDEM AMB IRAIZOZ?

Notícies relacionades

El porter va remarcar des de la seva presentació «el repte» que suposava tornar a Espanya. «No vinc de vacances a Barcelona. Tinc la il·lusió de jugar tots els partits i ajudar a complir els objectius», va dir al setembre. Ha complert la seva paraula. Després de passar per Madrid, Vila-real i Sevilla, el gallec ha trobat a l’Espanyol l’estabilitat ideal per al tram final de la seva carrera. La presentació de l’acord s’ha posposat perquè el meta va ser intervingut ahir d’una bursitis al genoll dret que es va produir al xocar amb Luis Suárez en el derbi del Camp Nou. 

Diego segueix, però canviarà de company. Roberto està a un pas de marxar al Màlaga de Michel, amb qui va coincidir a l’Olympiacos, mentre que Gorka Iraizoz ultima el seu retorn al conjunt periquito. El meta basc, de 36 anys, va marxar a l’Athletic el 2007 després de brillar a la UEFA perduda davant el Sevilla en els penals. Una dècada després formarà un experimentat tàndem amb Diego López, que no tenia opcions de ser titular a Itàlia amb Gianluigi Donnarumma. Amb tot just 16 anys, el jove meta ja el va enviar a la banqueta i ara, amb 18, és el guardià indiscutible de la porteria llombarda.