Esplugues aprova la licitació del futur complex sociocultural i esportiu Can Vidalet

Les obres està previst que comencin a finals d'any i tenen una durada estimada d'uns 18 mesos

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal d'Esplugues del passat dia 19 va aprovar la licitació del projecte del futur Complex Sociocultural i Esportiu de Can Vidalet per un import de 8.205.456,09 euros, IVA inclòs.

El nou equipament, amb més de 5.500 m2 construïts, tindrà un pavelló de 1.500 m2, graderis amb capacitat per a 250 persones, un espai de fitnes i tres sales per a activitats de caràcter social i cultural que sumen 545 m2.

La licitació es va aprovar amb els vots a favor del PSC i el PDeCAT, al govern, i de Ciutadans, ERC, PP i Canviem Esplugues, mentre que s'han abstingut ICV, CUP i la regidora no adscrita Laura Benito.

Les obres està previst que comencin a finals d'any i tenen una durada estimada d'uns 18 mesos. Abans, cap a la tardor, serà necessari enderrocar les actuals pistes esportives al costat de l'Escola d'Adults.

Un equipament que en substitueix un altre

Aquest equipament, que substituirà l'actual poliesportiu del carrer Eucaliptus, es construirà molt a prop d'aquest, al carrer Cedres, davant l'escola Can Vidalet, en l'espai que ara ocupen les pistes esportives al costat de l'escola d'adults Eugeni d'Ors.

L'accés al complex, que tindrà planta baixa més dues plantes, serà per aquest carrer, on també s'obrirà un accés amb escales al parc de Can Vidalet, situat just al costat del nou equipament.

La planta baixa l'ocuparà principalment un pavelló de 1.500 m2 que es podrà dividir en tres. A la primera planta hi haurà les graderies i la sala de fitnes, entre d'altres. A la planta superior s'ubicaran tres sales per a activitats diverses, "per poder fer, entre altres coses, ioga, tallers de pintura o activitats organitzades per les entitats del barri", va dir Sanz.

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha subratllat que "l'Ajuntament avançarà el cost, tot i que el projecte forma part de la Llei de Barris i la Generalitat es compromet a assumir-ne una part".

Inclòs dins la Llei de Barris

Notícies relacionades

Es tracta d'un equipament que l'any 2008 es va acordar a la Llei de Barris de la Generalitat per a Can Vidalet, tot i que en aquell moment el pressupost per substituir l'actual poliesportiu era només de 2,5 milions d'euros, ja que el nou espai no només serà per a usos esportius, sinó socials i culturals, i contribuirà a la vertebració del barri.

El futur edifici preveu el mínim consum energètic, amb panells fotovoltaics i sistema de geotèrmia. Els clubs esportius podran fer ús de les instal·lacions esportives sense cap cost, com ja fan actualment al Complex Esportiu Municipal Les Moreres.