ENERGIA

La bombona de butà puja de preu aquest dimarts

Costarà 14,45 euros a partir de demà, el 2,1% més

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La bombona de butà de 12,5 quilograms, que consumeixen uns vuit milions de llars a Espanya, costarà a partir de demà un màxim de 14,45 euros, 30 cèntims més (+2,1%) que el preu que es va fixar en la revisió del setembre (14,15 euros), segons la resolució publicada avui al BOE.

Amb aquesta pujada, el preu de la bombona, que es revisa bimestralment, reprèn la via a l'alça que va abandonar al setembre, quan va baixar el 4,9% i va trencar amb una ratxa de sis increments consecutius.

Abans d'iniciar aquesta tendència el novembre del 2016, la bombona marcava 12,28 euros, de manera que l'últim any s'ha encarit en 2,17 euros per unitat, el 17,7%.

Notícies relacionades

Els preus del butà els revisa el Ministeri d'Energia bimestralment i per al seu càlcul té en compte factors com les cotitzacions internacionals de la matèria primera, el tipus de canvi o els costos de comercialització, encara que la pujada no pot excedir el 5% en cada revisió.

Des de començament d'any, la bombona va pujar el 5% al gener, el 4,89% al març, el 4,88% al maig i el 4,92% al juliol, mentre que al setembre va baixar el 4,9%.

Temes:

Energia Preus