evolució d'una firma de l'automòbil

Les vendes de Seat van pujar el 14% en el primer trimestre, la millor dada des del 2001

Espanya va encapçalar les entregues en el primer trimestre de l'any, amb 24.700 vehicles venuts, el 16,6% més

1
Es llegeix en minuts

Seat va vendre 117.300 cotxes a tot el món durant el primer trimestre de l'any, el 14% més respecte al mateix període de l'any anterior. Això va representar la millor dada des de l'any 2001. L'increment de les vendes a Espanya va ser del 16,6%.

Segons ha informat la companyia, al març Seat va entregar 53.200 cotxes, xifra que suposa una pujada del 14,4% respecte al mateix mes de l'any passat, i el volum de vehicles venuts al març és el més alt en un sol mes en els últims 17 anys, des del març del 2000.

El vicepresident comercial de Seat, Wayne Griffiths, ha destacat que la companyia ha tancat el primer trimestre amb unes xifres fins i tot millors que les previsions inicials. A més, s'ha mostrat satisfet, no només pel resultat global, sinó perquè l'increment s'està donant de forma bastant homogènia en tots els mercats "gràcies a l'ofensiva de nous models", ja que l'arribada del "renovat León ha impulsat les vendes i el nou Ibiza contribuirà positivament a aquests resultats a partir del juny".

Espanya va encapçalar les entregues en el primer trimestre de l'any, amb 24.700 vehicles venuts, el 16,6% més. Les matriculacions en el canal de particulars avancen al voltant d'un 50% des de començament d'any i, al març, l'Ateca va ser el vehicle més venut en aquest canal, mentre que l'Ibiza i el León també es van situar entre els cinc primers.

Notícies relacionades

Darrere d'Espanya se situen Alemanya, amb 20.600 vehicles venuts, el 10,1% més, i el Regne Unit, amb 16.800 unitats, amb un creixement del 25,2%. Països com Àustria, on s'han venut 4.800 cotxes, el 31,9% més, i Suïssa, amb 2.500 unitats i el 78,5% de creixement, també sobresurten per sobre la resta de mercats, així com Mèxic, amb un creixement de l'11% i Turquia, amb el 10,4% d'increment de les vendes.

En el primer trimestre del 2017, Seat ha renovat el León, el model més venut de la marca, que està als concessionaris des del gener, i la companyia també ha presentat la cinquena generació de l'Ibiza, a la venda des del 7 d'abril. Durant el segon semestre de l'any, Seat llançarà el nou 'crossover' compacte Arona i, el 2018, la companyia llançarà un tercer SUV, que se situarà un segment per sobre de l'Ateca.