procés judicial

La regidora Janet Sanz s'empara en un informe jurídic per vetar l'hotel de les Drassanes

Declara com a investigada per la querella per prevaricació presentada pels promotors de l'establiment

Els promotors reclamarien més de 60 milions d'indemnització per danys si finalment no hi ha llicència

zentauroepp41623180 barcelona 16 01 2018  barcelona   declara la teniente de alc180116122501

zentauroepp41623180 barcelona 16 01 2018 barcelona declara la teniente de alc180116122501 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La tinent d’alcalde d’Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, es va emparar en els informes jurídics efectuats pels advocats del consistori per explicar per què no va firmar la llicència per construir l’hotel de luxe de les Drassanes. La representant municipal va declarar ahir com a investigada per la querella presentada pels promotors de l’establiment, que l’acusaven d’un presumpte delicte de prevaricació administrativa per omissió.

La regidora va explicar a la titular del Jutjat número 10 de Barcelona que quan va tenir sobre la seva taula la documentació sobre la llicència, el mes d’abril del 2017, va sol·licitar un informe als serveis jurídics de l’ajuntament i que aquests li van contestar que no podien avalar l’atorgament d’aquest permís perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia anul·lat el maig del 2017 el pla d’usos de Ciutat Vella aprovat el 2013 pel govern de Xavier Trias que ampliava el nombre de places hoteleres al barri. Per tant, estava en vigor el pla del 2010 que vetava la construcció de més hotels.

Els promotors de l’hotel (l’empresa Praktik) consideren que la demora en la contestació a la seva sol·licitud de llicència (a mitjans del 2015) s’equipara a un «silenci administratiu» per part del consistori, la qual cosa, al seu entendre, representa com si es rebutgés de facto la petició. Així s’exposa en l’acte de la jutge que citava a declarar Sanz.

Notícies relacionades

La propietat de l’hotel va explicar a aquest diari que prèviament a la sentència del TSJC  van interposar contenciós administratiu i van activar la querella, tot per la prolongada falta de resposta municipal. Ho desvinculen del conflicte del pla d’usos, del qual no tenien notícia aleshores. No obstant, mantenen que al no ser ferma aquesta sentència, no té sentit fer-la servir per suspendre –no denegar-la encara– la llicència de l’hotel. Si finalment es produís una denegació, la propietat de l’hotel reclamaria danys per més de 60 milions d’euros, segons estan estimant.  

Petició d'arxivament

Els advocats de Sanz, Àlex Solà i Olga Tubau, sol·licitaran ara que s’arxivi el procés judicial obert contra la representant de l’ajuntament, al considerar que no ha comès cap delicte. Respecte a la tardança a l’hora de resoldre la llicència, la tinenta d’alcalde ha assegurat que els tràmits es van fer de forma correcta i en el termini «habitual». Si es van allargar, ha precisat la regidora, va ser perquè els promotors de l’hotel van presentar documentació incompleta.