ASSIGNATURA PENDENT

Obre el promès centre de dia per a menors immigrants que inhalen cola

L'espai, al Fort Pienc, té un equip de professionals multidisciplinari

Entre les seves prioritats hi ha el tractament de les addiccions d'aquests nens

zentauroepp33597257 barcelona 19 04 2016 menores marroqu s que esnifan cola cerc171129150943

zentauroepp33597257 barcelona 19 04 2016 menores marroqu s que esnifan cola cerc171129150943

1
Es llegeix en minuts

El centre de dia destinat a atendre menors immigrants que es troben en situació de vulnerabilitat, entre ells els coneguts com a nens de la cola, va obrir ahir les seves portes al Fort Pienc. L’equipament, que porta per nom Dar Chabab, una paraula àrab que significa casa dels joves, té en total 360 metres quadrats i una de les seves prioritats és el tractament dels problemes d’addicció, principalment a la inhalació de cola, d’aquests menors immigrats no acompanyats.

Segons van informar ahir fonts municipals, el centre funcionarà des de les nou del matí fins a les nou del vespre i hi treballarà un equip multidisciplinari format per 18 professionals, entre ells educadors i integradors socials, terapeutes especialitzats, psicòlegs, psiquiatres, infermers i experts en tallers. 

Des de l’estiu passat estan arribant a Barcelona una mitjana de gairebé 200 joves cada mes en situació vulnerable, la majoria procedents del nord de l’Àfrica, segons fonts de la Generalitat de Catalunya.

A part de tractar els problemes d’addicció a substàncies tòxiques, l’equipament també vol ser l’espai on aquests joves puguin rebre els serveis bàsics, tant d’alimentació com d’higiene.

‘SUPERILLES SOCIALS’

Notícies relacionades

També ahir, la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, va anunciar que el consistori barceloní ha començat a experimentar al Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) les «superilles socials», a partir de les quals vol «reconfigurar el model d’atenció social i donar-li una escala humana».

La idea és planificar el servei de suport social als barcelonins a partir de 200 o 250 «superilles» en què viuran aproximadament entre 6.000 i 8.000 veïns.