seguretat

Les jardineres antiterroristes arriben a la Sagrada Família

Aquests obstacles de grans dimensions també protegeixen la Fira de Santa Llúcia

zentauroepp41056908 bolardos171123171910

zentauroepp41056908 bolardos171123171910

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barce­lona segueix instal·lant barreres físiques per protegir espais de vianants de la ciutat susceptibles de convertir-se a l’escenari d’un atropellament massiu com el que es va perpetrar a la Rambla el 17 d’agost i va costar la vida a 14 persones. 

    

Les tasques d’instal·lació d’aquests obstacles que impedeixen el pas dels cotxes ja són una realitat tant a l’avinguda de la Catedral, el primer espai on es van posar, com en un tram del carrer de Sardenya al seu pas per la Sagrada Família, on es van començar a col·locar aquest dijous passat. La col·locació de jardineres gegants –fent la funció de bol·lards– en la primera ha coincidit amb les tasques de preparació de la Fira de Santa Llúcia.  

    

Les jardineres antiterroristes ubicades al costat del temple de Gaudí tenen caràcter «provisional», van ­subratllar fonts municipals, ja que el tall de trànsit al carrer de Sardenya s’ha dut a terme perquè en aquest espai també s’hi celebra un altre esdeveniment: la Fira de Nadal de la Sagrada Família. 

TALLS DE TRÀNSIT

En un comunicat anterior l’Ajuntament ja va anunciar que els talls de trànsit més duradors seran en dues seccions del carrer de la Marina, entre Mallorca i València i entre Mallorca i Provença, i del carrer de Provença, entre Marina i Sardenya.  

    

Aquestes interrupcions es faran efectives abans que finalitzi el 2017. Les conclusions del grup de treball, creat expressament per la Junta de Seguretat Local després de l’atac de la cèl·lula gihadista de Ripoll, aconsellen la instal·lació de bol·lards en diverses zones. Per portar a terme aquesta protecció d’espais de vianants especialment concorreguts, la intenció municipal és usar tant estructures de formigó com arbres i elements urbans.

Notícies relacionades

    

L’objectiu últim, «acceptant que no existeix el risc zero», van apuntar fonts municipals, és intentar augmentar la seguretat en aquests llocs sense convertir Barcelona en una ciutat que tansmeti la sensació d’urbs «blindada».